Jídlo a pití

Vaříme dětem

Jídlo a pití

Velikonoční věnec

Čas: 2,5 hodiny Suroviny:             • 500 g polohrubé mouky Pernerka             • 20 g droždí             • 60 g cukru             • 1 vanilkový cukr             • 250 ml mléka (vlažného)             • 80 g másla             • 1 vejce             • 1/2 lžičky soli             • Citronová kůra z jednoho citronu […]

0 Shares
Jídlo a pití

Nové pyré od Ovocňáku chutná jako letní posezení na zahrádce

Nemůžete se dočkat léta? Pak bude novinka od Ovocňáku přesně pro vás. Pyré s názvem Zahradní směs totiž představuje to nejlepší z pravého českého léta. Pochutnejte si na kombinaci višní, černého rybízu, jahod a dalšího šťavnatého ovoce, které máme spojené s prázdninami a lenošení na babiččině zahrádce. Sladké – ale ne doslazované pyré […]

0 Shares
Jídlo a pití

Pernerka spojuje síly s Lidlem – zákazníkům nabídne bio žitný chléb ze své mouky

Od března je v prodejnách Lidl v České republice k dostání nový žitný chléb, který vznikl ve spolupráci s českou značkou Pernerka. Chléb v bio kvalitě z české mouky peče rodinná pekárna Nopek, s níž Mlýn Perner dlouhodobě spolupracuje. Do prodejen míří chléb zamražený a na místě se dopéká. „I přesto, že se chléb v prodejnách dopéká, dosahuje maximální […]

0 Shares
Jídlo a pití

Velikonoce za dveřmi: Letos zkuste klasické pečivo s moderními surovinami

Tradice velikonočních svátků s sebou nese oblíbené pečení velikonočních dobrot, kterými si rak rádi obohacujeme stůl. Nejčastěji jsou to beránci, mazance, boží milosti nebo jidáše. Za každou z těchto typických sladkostí se skrývá zajímavý příběh, který objasňuje, jak se na velikonoční tabuli vzaly. Podívejte se s námi na jejich historii a dozvíte se i, jak […]

0 Shares
Jídlo a pití

Křupavý arašídový krém

Dopřejte si jemnou máslovou chuť plnou lahodných arašídů. Arašídový krém české výroby zakoupíte na Dortisimo.cz. Výživný a chutný k tomu – arašídový krém se bude hodit na právě opečený toast, do palačinek, ovesné kaše, k vylepšení vařených pokrmů i jen tak na večerní mlsání. Čeká vás jemná chuť rozemletých arašídů s přidanými drobnými kousky, které […]

0 Shares
Jídlo a pití

Jarní muffiny s medvědím česnekem

cca 10 ks / 2/5 náročnost / 30 minut Ingredience: 150 g pšeničné polohrubé mouky Pernerka 4 vejce 60 g rozpuštěného másla 125 g tvarohu 30 g medvědího česneku 50 g strouhaného parmazánu ½ lžičky tymiánu 1 lžička prášku do pečiva sůl a pepř Postup: Nejdříve si do pěny vyšleháme vajíčka se špetkou […]

0 Shares
Jídlo a pití

Džem z červeného rybízu

Nemůžete se dočkat léta a šťavnatého ovoce ze zahrádky? Štiplavý a přitom sladký, rozhodně ale nenahraditelný a stoprocentně český – právě takový je džem z červeného rybízu, který vám připomene slunečné horké dny i v zimě. Namažte si ho na jen tak na chleba nebo třeba na domácí perník. Hodí se pro všechny, […]

0 Shares
Jídlo a pití

Veronika Koko Šmehlíková servíruje hříšné MENU s hvězdičkou

Jestli jsou haldy rozteklých sýrů, nestoudný bůček, zhýralý steak obřích rozměrů a moře tučné majonézy tím, co si 365 dní v roce odříkáte, na nový pořad populární foodblogerky Veroniky Koko Šmehlíkové zapomeňte. Na své si přijdou všichni ostatní, kteří čas od času povolí uzdu své střídmosti i opasky. MENU s hvězdičkou je plné hříšných receptů […]

0 Shares