Jídlo a pití

Vaříme dětem

Jídlo a pití

Sladké mámení bez výčitek. To je proteinová bábovka ze špaldové mouky

Vyvážená strava je spojována s bohatým přísunem pestrých a kvalitních surovin. Mnozí mají zdravé stravovaní spojené také s estetikou lidského těla a při pomyšlení na tabulku čokolády jim naskakují osypky. Není to ale jen o tom, jak vypadáme, důležité je také to, jak se po jídle cítíme. Třeba po takovém tříchodovém vydatném nedělním obědě […]

0 Shares
Jídlo a pití

Foodsharing na sýrové vlně zeleninového koláče

Únor necháváme za zády a míříme vstříc prvnímu jarnímu měsíci. Březen a s ním i přicházející jaro v nás probouzí po dlouhé zimě opět chuť se socializovat a společně s rodinou či přáteli opět něco zažít a podniknout. V dnešní uspěchané době je totiž čas to nejcennější, co můžeme našim blízkým nabídnout. Nejoblíbenější zážitky jsou pochopitelně ty, […]

0 Shares
Jídlo a pití

Chuťový zážitek a vyváženost v jednom soustu – to je nová Narozeninová tyčinka The 1:1 Diet

Chuťově originální Narozeninová tyčinka The 1:1 Diet obsahuje vyváženou kombinaci potřebných živin a minerálů, které budete mít okamžitě sbalené a připravené na cestu. Je vhodná pro všechny, kteří vyznávají zdravý životní styl, a benefitem pro ty, kteří hledají vyváženou svačinu ve dnech, kdy nestíhají. Do práce, na výlet nebo třeba na cestu do […]

0 Shares
Jídlo a pití

Rostlinné nápoje Body&Future zabodovaly v šestém ročníku soutěže o Cenu Potravinářské komory Slovenska

Výrobce rostlinných nápojů, značka Body&Future, boduje se svými produkty nejen mezi spotřebiteli, ale i na potravinářských soutěžích. V rámci soutěže o Cenu Potravinářské komory Slovenska získala speciální ocenění v kategorii trvalá udržitelnost. Letošní ročník se mimo jiné soustředil i na měnící se trendy a poptávku po udržitelných potravinách. Potravinářská komora Slovenska pořádala v uplynulém roce již […]

0 Shares
Jídlo a pití

Kokosky s griotkovým krémem v ruby čokoládě od cukráře Josefa Maršálka

Čekání na vánoční svátky a Ježíška si můžeme zpříjemnit receptem od mistra cukráře Josefa Maršálka. Josef se s námi podělil o recept na sněhově bílé kokosové pusinky ozvláštněné pikantním džemem a ruby čokoládou. Provoňte svůj domov vůní pečeného kokosového těsta s griotkovým nádechem a sladkou vůní rozpuštěné čokolády a navoďte si vánoční náladu. Potěšení pro […]

0 Shares
Jídlo a pití

Vánoce jsou pro samoživitele nejnáročnějším obdobím. Na dárcích šetří, odepřou si i večeři

Pro samoživitele jsou vánoční svátky jedním z nejvíce stresujících období v roce. V Česku žije 210 000 rodičů, kteří sami pečují o víc než 336 000 dětí. Pod hranicí chudoby žije 36 procent z nich. Mnoho samoživitelů šetří na Vánoce celý rok, přesto si mnozí nemohou dovolit ani nakoupit dárky nebo usednout k […]

0 Shares
Jídlo a pití

Jak posílit imunitu dětí, když podzimní nemoci klepou na dveře

Imunitní systém dostává s nástupem podzimního počasí pořádně zabrat. Zatímco v létě nejsou tak vhodné podmínky pro šíření patogenů, s přesunem do uzavřených prostor se viry a bakterie dovedou šířit mnohem rychleji a efektivněji. Především pro dětskou imunitu jsou první školní týdny zkouškou odolnosti, ve které bohužel velmi často neobstojí. Infekce se ve […]

0 Shares