Jídlo a pití

Svěží jahodový dort

Porce: dortová forma

Čas: 45 minut + chlazení

Ingredience:

Na korpus

    175 g změklého másla

200 g špaldová hladká mouka Pernerka

85 g třtinového cukru

Na krém

500 g zakysané smetany 18%

100 g bílého jogurtu

100 g rozmixovaných jahod

80 g třtinového cukru

1 sáček Želatinový ztužovač za studena

Postup

Korpus

Z másla, mouky a cukru vytvoříme ručně lepivé těsto, upěchujeme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C cca 25 minut. Těsto po vyjmutí z trouby propícháme vidličkou.

Krém

Všechny ingredience na krém smícháme dohromady a vrstvíme na již upečený, ale studený korpus. Pak dáme uležet do lednice alespoň na 4 hodiny.

Ozdobíme čerstvými jahodami a pistáciemi.

TIP Pernerky: Jahody zrovna nemáte, ale jiné sezónní ovoce se vám nahromadilo? Vyzkoušejte to s ním! Skvěle budou fungovat i maliny, borůvky nebo ostružiny.

Špaldová hladká Pernerka

Vyzkoušejte hladkou špaldovou od Pernerky. Díky unikátní mlecí technologii mlýnu Perner je umleta na hladko při zachování vynikajících pečicích vlastností a bez poškození škrobového zrna.

www.pernerka.cz

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..