Porce: dortová forma
Čas: 45 minut + chlazení
Ingredience:
Na korpus
175 g změklého másla
200 g špaldová hladká mouka Pernerka
85 g třtinového cukru
Na krém
500 g zakysané smetany 18%
100 g bílého jogurtu
100 g rozmixovaných jahod
80 g třtinového cukru
1 sáček Želatinový ztužovač za studena
Postup
Korpus
Z másla, mouky a cukru vytvoříme ručně lepivé těsto, upěchujeme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C cca 25 minut. Těsto po vyjmutí z trouby propícháme vidličkou.
Krém
Všechny ingredience na krém smícháme dohromady a vrstvíme na již upečený, ale studený korpus. Pak dáme uležet do lednice alespoň na 4 hodiny.
Ozdobíme čerstvými jahodami a pistáciemi.
TIP Pernerky: Jahody zrovna nemáte, ale jiné sezónní ovoce se vám nahromadilo? Vyzkoušejte to s ním! Skvěle budou fungovat i maliny, borůvky nebo ostružiny.
Špaldová hladká Pernerka
Vyzkoušejte hladkou špaldovou od Pernerky. Díky unikátní mlecí technologii mlýnu Perner je umleta na hladko při zachování vynikajících pečicích vlastností a bez poškození škrobového zrna.