Vylepšete si zimní čaj zázvorovým sirupem. Prohřeje vaše tělo, a navíc má dobrý vliv na imunitu. Pořiďte si český zázvorový sirup, který je vyrobený jen ze zázvoru, cukru, vody a citronové šťávy. Zázvor je součástí podzimního a zimního jídelníčku. Skvěle chutná ve spojení s citronem v čaji, který vás díky němu zaručeně prohřeje a […]
Jídlo a pití
Vaříme dětem
Křupavý Ajala Zob povýší večerní mlsání u seriálů na luxusní záležitost
Nejen tabulkovou, čokoládová manufaktura Ajala má v nabídce čokoládu i tekutou, mazanou a teď navíc také křupavou. Pražené kakaové nibsy (drcené kakaové boby) v kombinaci s kešu oříšky a panelou vám zlepší náladu třeba během dlouhých zimních večerů. Sladký Ajala Zob si zamilujete na první křupnutí. Ajala Zob od brněnské čokoládovny představuje všechno, […]
Nealkoholický punč Střízlivá povidla Rybízák
Možná milujete chuť a vůni punče, ale letos si ho prostě v alkoholické podobě dopřát nemůžete. Česká značka ovocných vín Rybízák na vás myslela, a připravila speciální nealkoholický míchaný drink– v lahvičce Střízlivá povidla na vás čeká lahodný nealko punč ze švestek, hřebíčku a skořice. V těhotenství, při kojení nebo speciálních dietách je dobré příjem alkoholu […]
Sirup volný dech
Kombinace výtažku z černého bezu, lípy a tymiánu dělá z českého sirupu výbornou součást denního pitného režimu. Spojení účinných přírodních látek pomůže v období, během kterého se potýkáme s vyšším výskytem nachlazení. Sirup s příznačným název Volný dech oceníte v okamžicích podzimního a zimního nachlazení. Černý bez účinně bojuje proti virovým a bakteriálním infekcím a obsahuje řadu antioxidantů […]
Pohanková celozrnná hladká mouka PERNERKA
Pečivo nebo cukroví z pohankové celozrnné hladké mouky více zasytí, a navíc koresponduje se zdravým životním stylem. Pohanka je totiž velmi oceňovaná při zdravé výživě. Obsahuje rutin – důležitou látku pro zdravou cévní soustavu, která má pozitivní vliv na hladinu „špatného“ cholesterolu v krvi a podpoří imunitu. Pusťte se do letošního vánočního pečení s pohankovou […]
Špaldová vánočka
Náročnost: 4/5 Čas: 2 hodiny 15 minut (75 minut příprava, 60 minut pečení) Suroviny 350 g celozrnné špaldové mouky Pernerka 150 g polohrubé pšeničné mouky Pernerka 110 g změklé másla 2 žloutky 110 g cukru 30 g droždí 200ml mléka 1 bílý jogurt Špetka soli 1 hrnek vlašských ořechu 1 hrnek mandlí 2 […]
Forma na vánoční čokoládové pralinky
Potěšte o letošních vánočních svátcích všechny milovníky čokolády. Díky praktické silikonové formě z www.dortisimo.cz si můžete doma vyrobit výborné čokoládové pralinky podle svých představ ve tvaru dárečků, zvonečků a hvězdiček. V hrnci si připravte rozpuštěnou čokoládu a do formy zase to, co máte rádi. Lískový oříšek, kávové zrno, lyofilizované maliny nebo třeba mandličku. Následně je […]
Mouka v naší kuchyni – jak se z nezdravé a obávané stala součástí zdravé stravy
Vajíčka, cukr, mouka… Tři hlavní ingredience při pečení, ale také tři suroviny, které si v novodobé historii prošly nelehkým obdobím. Naštěstí postupně přicházíme na to, že se všechno nejí tak horké, jak se to „upeče“. A stejně jako většině z nás neublíží sladké pusinky k nedělní kávě, při správném výběru mouky se můžeme […]