Články

Známá moderátorka bojuje s krizí středního věku prací i razantní změnou image!

Moderátorka a foodblogerka Veronika Koko Šmehlíková (36) se po hostování na Evropě 2, kde zaskakovala za kolegyni Zorku Hejdovou, vrací k vaření. V letní edici svého pořadu Menutovka od Koko připravuje ze sezónních surovin jídla, která udělají nepřekonatelnou každou zahradní party. Vyprošťovák z hub nebo carpaccio z pečeného melounu jsou pochoutky, které rozhodně stojí za to ochutnat. Nová práce ale není jedinou novinkou v životě Koko. Maminka dvouleté Emy se podle svých slov rozhodla vypořádat s krizí středního věku také velkou změnou vizáže. Rozdíl mezi starou a novou Veronikou budou moci sledovat sami diváci, dojde k němu totiž mezi prvním a druhým dílem pořadu.

Veronika Koko Šmehlíková je známá nejen z celé řady pořadů o vaření, ale také z Odpolední show na Evropě 2, kde dlouhé roky moderovala po boku Tomáše Zástěry. Po narození dcery její místo převzala Zorka Hejdová. I Zorka se stala maminkou a Veronika si tak coby záskok mohla během května a června vyzkoušet, jaké to je skloubit práci v rádiu a rodinu. „Byla to první opravdu velká zátěžová zkouška naší rodiny od chvíle, co jsem odešla z rádia na mateřskou, protože každodenní vysílání znamená taky každodenní hlídání Emy. Jsou jí teprve dva roky, do školky zatím nechodí, a tak to zůstalo na manželovi, babičce a dědovi. Měli toho opravdu plný brejle, ale zmákli to statečně. Pořád se mi ale tak nějak nelehce z domova odjíždělo. Zvykla jsem si mít ohledně výchovy všechno pod palcem a najednou doma platila tátova pravidla. Ale dítě přežilo, to je nejdůležitější. A všichni ostatní taky,” popisuje Koko nelehké období, které pochopí asi každá maminka.

Díky zkušenosti v rádiu se Veronika přesvědčila o tom, že rodina a práce zkombinovat lze, a tak se do toho vrhla po hlavě. Pro Mall.tv rozjela letní edici svého pořadu Menutovka od Koko, který se točí kolem občerstvení na zahradní party, grilovačky a pikniky. První z 12 epizod můžou sledovat diváci internetové televize zdarma od
22. července, další pak každý čtvrtek na Mall.tv. „Nejde ale o grilovací speciál, připravuji taková jídla, která všichni musí tohle léto ochutnat. Využívám sezónních surovin, vařím z hub, naučím diváky recept na polovařenou a nakládanou rybu v marinádě (escabeche) a taky, jak připravit nejšťavnatější kuřecí křídla, která odpadají od kosti a nasytí celý regiment strávníků,“ říká Koko, která za hit letošního léta považuje své nejoriginálnější slané carpaccio z pečeného melouna. S novou prací ale přišla na řadu i nová image. „Mezi prvním a druhým dílem je vidět celkem znatelná změna vlasů. Nechala jsem se dost ostříhat, a hlavně jsem teď opravdu velmi blond, prakticky bílá. V červnu jsem měla 36. narozeniny, přišla na mě krize středního věku a po tom roce kadeřnického temna během karantény a korony jsem si řekla, že do toho prostě šlápnu,“ dodává Veronika.

Kromě Mall.tv mohou fanoušci Veroniku poslouchat také v jejím novém podcastu, který je pro moderátorku jakousi náhradou za rádio. Pro podcast s dvojsmyslným názvem Koko & Cocotte, což v překladu z francouzštiny znamená Koko a kastrol, si Veronika našla parťáka z kuchařské branže a účastníka kuchařské soutěže Jirku Hilgarta.  Společně se budou bavit o jídle ze všech úhlů pohledu, a posluchačům prozradí, nejen jak to probíhá v zákulisí nejrůznějších kulinářských soutěží, ale i spoustu tipů a triků k vaření, skladování a uchovávání potravin. Vše začíná epizodou s názvem Demáč hodinu tažený, ve které oba vyprávějí, jak se setkali. 

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..