Jídlo a pití

Velikonoční klasika v novém lehkém kabátku

Chcete letos vyzkoušet nové velikonoční pohoštění, ale máte rádi tradiční zvyky a recepty? Vyzkoušejte některý z jarních tipů společnosti RACIO, která si připravila recepty ke slavnostní tabuli. Zvolíte jarní omeletou nebo třeba velikonoční nádivku s hlívou ústřičnou?

omeleta

BIO omeleta se slaninou

2 ks BIO Špaldových chlebíčků

3 domácí vajíčka

1 lžíce BIO sladké smetany

1 plátek slaniny

1 hrst čerstvých bylinek

Sůl

Pepř

Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme dozlatova. Vajíčka rozšleháme ve smetaně spolu s kousky BIO Špaldových chlebíčků a bylinkami, osolíme a opepříme. Rozšlehaná vajíčka nalijeme na opečenou slaninu a necháme zapéct.

Velikonoční nádivka

6 ks žitného Knäckebrotu

150 ml mléka

3 vejce

150 g šunky

100 g hlívy ústřičné

Špetka muškátového květu

5 lžic olivového oleje

3 stroužky česneku

Hrst petrželové natě, pažitky a libečku

sůl

pepř

nadivka

Knäckebroty rozemeleme v mixéru a zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky, špetkou muškátového květu a mletého pepře a necháme pět minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky a orestujeme dozlatova společně s houbami, poté přidáme k připravené směsi. Promícháme společně s nasekanými bylinkami, prolisovaným česnekem a olejem, nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

Směs přendáme do zapékací mísy a zapékáme cca 15 minut při 190 °C.

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.