Chcete letos vyzkoušet nové velikonoční pohoštění, ale máte rádi tradiční zvyky a recepty? Vyzkoušejte některý z jarních tipů společnosti RACIO, která si připravila recepty ke slavnostní tabuli. Zvolíte jarní omeletou nebo třeba velikonoční nádivku s hlívou ústřičnou?
BIO omeleta se slaninou
2 ks BIO Špaldových chlebíčků
3 domácí vajíčka
1 lžíce BIO sladké smetany
1 plátek slaniny
1 hrst čerstvých bylinek
Sůl
Pepř
Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme dozlatova. Vajíčka rozšleháme ve smetaně spolu s kousky BIO Špaldových chlebíčků a bylinkami, osolíme a opepříme. Rozšlehaná vajíčka nalijeme na opečenou slaninu a necháme zapéct.
Velikonoční nádivka
6 ks žitného Knäckebrotu
150 ml mléka
3 vejce
150 g šunky
100 g hlívy ústřičné
Špetka muškátového květu
5 lžic olivového oleje
3 stroužky česneku
Hrst petrželové natě, pažitky a libečku
sůl
pepř
Knäckebroty rozemeleme v mixéru a zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky, špetkou muškátového květu a mletého pepře a necháme pět minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky a orestujeme dozlatova společně s houbami, poté přidáme k připravené směsi. Promícháme společně s nasekanými bylinkami, prolisovaným česnekem a olejem, nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Směs přendáme do zapékací mísy a zapékáme cca 15 minut při 190 °C.