Jídlo a pití

Vaříme dětem

Jídlo a pití

Mezinárodní den mrkve: superpotravina, nebo obyčejná zelenina?

Podle Českého statistického úřadu zkonzumuje každý Čech ročně zhruba 82 kilogramů čerstvého ovoce a 84 kilogramů zeleniny. Mezi oblíbené druhy patří mrkev. Tato zelenina má dokonce svůj svátek. Mezinárodní den mrkve se slaví každý rok 4. dubna. Není ale tento druh zeleniny přeceňován? Jedním z nejčastějších mýtů, které kolem mrkve kolují, je její až […]

0 Shares
Jídlo a pití

Provoněné jaro

Přivítejte jaro provoněnými tradičními recepty, které se hodí i na slavnostní velikonoční tabuli. Čerstvé bylinky, které na jaře najdeme prakticky na každém kroku, se hodí nejen k masům či do salátů, ale neobejde se bez nich ani tradiční nádivka. Drůbežářský závod Klatovy nyní představuje snadné recepty na voňavé pečené kuře, kterým oslníte i ty […]

0 Shares
Jídlo a pití

Fenomén biopotravin a bioproduktů!

Trendem současné výživy je nakupování biopotravin, které pro náš organismus mají představovat zdravější alternativu stravování v porovnání s běžnými potravinami. Biopotraviny a bioprodukty se získávají z rostlin čí zvířat, které byly vypěstovány či odchovány s minimální spotřebou agrochemikálií za předem stanovených podmínek. Výhoda biopotravin se objevuje především ve změně přístupu k pěstování rostlin a chování domestikovaných zvířat, především […]

0 Shares
Jídlo a pití

Tradiční Vánoce bez kil navíc? Tajemstvím jsou menší porce a pohyb

Bramborový salát s majonézou, smažený kapr nebo řízek, cukroví, vánočka, štola, chlebíčky, zákusky… Nikdo se nemůže divit, že po Vánocích téměř každému ukazuje ručička váhy o pár kilogramů víc. To, co člověk během pár vánočních dnů přibere, pak ale klidně shazuje měsíc nebo dva. Máme pro vás několik tipů, jak letos vánoční svátky […]

0 Shares
Jídlo a pití

Netradiční vánoční menu

Smažený kapr a bramborový salát – tradice, která na sváteční české tabuli štědrovečerní večeře patří již od nepaměti. Pro někoho jasná volba, pro ty náročnější s chutí experimentovat už ne tak docela. Stále více lidí se ve vaření inspiruje zahraniční kuchyní. Vánoce nejsou výjimkou, a tak se často na stolech během vánoční večeře objevují […]

0 Shares
Jídlo a pití

RACIO dezerty, které povzbudí v sychravém počasí

Když za okny prší nebo sněží, je nejlepší schoulit se pod deku s hrnkem teplého čaje a s pěknou knížkou. Že tomu něco chybí? Chybí! Nějaké dobré mlsání, které si člověk připraví během chviličky a se kterým nebude mít žádné výčitky svědomí. S těmito tipy na jednoduché dezerty ze sezónních surovin do skleniček a pohárů potěšíte […]

0 Shares
Jídlo a pití

Jablečné Raciolky – lehké mlsání, které zažene podzimní chmury

Zima zalézá pod teplé svetry a šály a nálada klesá společně se rtutí teploměru? Máme pro vás jednoduché řešení na zlepšení nálady! RACIO Raciolky s jablky a skořicí vám sychravé dny udělají hezčí a díky skořici i zahřejí! Navíc je můžete nosit kdekoli s sebou, praktické balení umožňuje vzít si je s sebou do kabelky a mlsat […]

0 Shares
Jídlo a pití

Bubbleology přechází na přírodní barviva

Značka Bubbleology reaguje na současnou poptávku a od podzimu přejde u svých nápojů bubble tea pouze na přírodní barviva. Rostoucí zájem zákazníků o složení surovin vedl také k předělání současné podoby webu, který je přehlednější a jsou na něj všechny produktové listy. V podzimní kampani představí značka novou kolekci fit čajů, na jejichž vývoji pracuje […]

0 Shares