Bramborový salát s majonézou, smažený kapr nebo řízek, cukroví, vánočka, štola, chlebíčky, zákusky… Nikdo se nemůže divit, že po Vánocích téměř každému ukazuje ručička váhy o pár kilogramů víc. To, co člověk během pár vánočních dnů přibere, pak ale klidně shazuje měsíc nebo dva. Máme pro vás několik tipů, jak letos vánoční svátky […]
Jídlo a pití
Vaříme dětem
Netradiční vánoční menu
Smažený kapr a bramborový salát – tradice, která na sváteční české tabuli štědrovečerní večeře patří již od nepaměti. Pro někoho jasná volba, pro ty náročnější s chutí experimentovat už ne tak docela. Stále více lidí se ve vaření inspiruje zahraniční kuchyní. Vánoce nejsou výjimkou, a tak se často na stolech během vánoční večeře objevují […]
RACIO dezerty, které povzbudí v sychravém počasí
Když za okny prší nebo sněží, je nejlepší schoulit se pod deku s hrnkem teplého čaje a s pěknou knížkou. Že tomu něco chybí? Chybí! Nějaké dobré mlsání, které si člověk připraví během chviličky a se kterým nebude mít žádné výčitky svědomí. S těmito tipy na jednoduché dezerty ze sezónních surovin do skleniček a pohárů potěšíte […]
Jablečné Raciolky – lehké mlsání, které zažene podzimní chmury
Zima zalézá pod teplé svetry a šály a nálada klesá společně se rtutí teploměru? Máme pro vás jednoduché řešení na zlepšení nálady! RACIO Raciolky s jablky a skořicí vám sychravé dny udělají hezčí a díky skořici i zahřejí! Navíc je můžete nosit kdekoli s sebou, praktické balení umožňuje vzít si je s sebou do kabelky a mlsat […]
Bubbleology přechází na přírodní barviva
Značka Bubbleology reaguje na současnou poptávku a od podzimu přejde u svých nápojů bubble tea pouze na přírodní barviva. Rostoucí zájem zákazníků o složení surovin vedl také k předělání současné podoby webu, který je přehlednější a jsou na něj všechny produktové listy. V podzimní kampani představí značka novou kolekci fit čajů, na jejichž vývoji pracuje […]
Jak na školní svačinu?
Vrací se váš malý školák z vyučování unavený a bez energie? A snědl svou školní svačinu? Že ne? Právě to může být důvodem nejen jeho únavy, ale i zhoršení jeho známek a množících se stížností učitelů. Svačina je totiž klíčovým dopoledním jídlem, bez kterého člověku klesá hladina krevního cukru, což může mít nepříjemné projevy […]
Znáte Bulgur?
Bulgur se získává z tvrdých odrůd pšenice, kdy se jejich zrna namáčí, uvaří a po vysušení podrtí na menší kousky. Následná příprava v kuchyni je pak velice snadná, stačí vařit 12 minut, či nechat zrna nabobtnat ve studené nebo horké vodě. Obsahuje vitamín A, B1, 2, 3 a 6, minerální látky – fosfor, železo, […]
Apetito v novém
Tradiční český sýr Apetito přichází na trh v novém obalu a s vylepšeným složením. Sýr je nyní ještě smetanovější a krémovější. Zakysaná smetana byla při jeho výrobě nahrazena čerstvou sladkou smetanou. Čerstvá sladká smetana místo zakysané Tradiční česká pochoutka píše svou historii v Hodoníně již od roku 1973. Moderní doba přinesla inovace ve […]