Jídlo a pití

Sýrové cukroví

Časová náročnost: 50 minut

Suroviny:

125 g špaldové hladké mouky Pernerka

6 g kypřícího prášku

100 g nastrouhané goudy

90 g změklého másla

1 lžička soli

3 žloutky

1 – 2 lžíce studené vody

Bílek na potření

Sezam, kmín nebo hrubozrnná sůl na posypání

POSTUP:

Smícháme všechny suché ingredience a promícháme. Poté přidáme goudu, máslo, žloutky, vodu a vypracujeme v těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladničce.

Po vyjmutí si vál jemně poprášíme moukou a vyválíme těsto na cca 3mm silný plát. Vykrajujeme své oblíbené tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme bílkem a posypeme sezamem, kmínem nebo solí.

Pečeme cca 12-14 minut na 170 °C dozlatova.

TIP – Hladká špaldová mouka Pernerka

Vyzkoušejte pečení s jemně mletou špaldovou moukou Pernerka. Pokrmům dodá jemně oříškovou chuť a lze ji přitom používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit.

Špaldová hladká mouka Pernerka je připravena unikátní mlecí technologií, která výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává Pernerka vynikající pečící vlastnosti.

mde

www.pernerka.cz

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..