Časová náročnost: 50 minut
Suroviny:
125 g špaldové hladké mouky Pernerka
6 g kypřícího prášku
100 g nastrouhané goudy
90 g změklého másla
1 lžička soli
3 žloutky
1 – 2 lžíce studené vody
Bílek na potření
Sezam, kmín nebo hrubozrnná sůl na posypání
POSTUP:
Smícháme všechny suché ingredience a promícháme. Poté přidáme goudu, máslo, žloutky, vodu a vypracujeme v těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladničce.
Po vyjmutí si vál jemně poprášíme moukou a vyválíme těsto na cca 3mm silný plát. Vykrajujeme své oblíbené tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme bílkem a posypeme sezamem, kmínem nebo solí.
Pečeme cca 12-14 minut na 170 °C dozlatova.
TIP – Hladká špaldová mouka Pernerka
Vyzkoušejte pečení s jemně mletou špaldovou moukou Pernerka. Pokrmům dodá jemně oříškovou chuť a lze ji přitom používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit.
Špaldová hladká mouka Pernerka je připravena unikátní mlecí technologií, která výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává Pernerka vynikající pečící vlastnosti.
