Jídlo a pití

Špaldové perníkové muffiny

Máte chuť na něco dobrého, ale zároveň zdravého a rychlého? Špaldové muffiny jsou lehké, rychle hotové a k tomu nádherně vláčné.

Ingredience

  • 100 g špaldové celozrnné mouky Babiččina volba
  • 100 g pšeničné hladké mouky Babiččina volba
  • 180 g cukru krupice
  • 30 g kakaa holandského tipu
  • 200 g bílého jogurtu
  • 100 ml řepkového oleje
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva

Postup

Vejce vyšleháme s cukrem. Poté lehce vmícháme jogurt a olej, přisypeme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme hladké těsto, které dávkujeme do košíčků na muffiny. Pečeme v předehřáté formě na 170 °C asi tak 30 minut. Propečení kontrolujeme špejlí.

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..