Pečivo nebo cukroví z pohankové celozrnné hladké mouky více zasytí, a navíc koresponduje se zdravým životním stylem. Pohanka je totiž velmi oceňovaná při zdravé výživě. Obsahuje rutin – důležitou látku pro zdravou cévní soustavu, která má pozitivní vliv na hladinu „špatného“ cholesterolu v krvi a podpoří imunitu.
Pusťte se do letošního vánočního pečení s pohankovou celozrnnou moukou. Díky pečlivému namletí nahladko se vám s ní bude pracovat stejně dobře jako s běžnou pšeničnou moukou. Během procesu mletí nedochází k poškozování škrobového zrna, díky čemuž má PERNERKA výborné pečící vlastnosti.
Nespornou výhodou je především složení pohankové mouky, které je pro lidské tělo velmi přínosné. Pseudoobilovina pohanka obsahuje cenný rutin, který s sebou přináší řadu pozitivních účinků na lidský organismus. Má pozitivní vliv na křehké krevní kapiláry a také zvyšuje pružnost cév. Rutin rovněž snižuje LDL cholesterol a podporuje kvalitní imunitu díky zesilovacímu účinku vitamínu C. Působí antioxidačně a dokáže bojovat proti volným radikálům.
Pohanková celozrnná hladká mouka PERNERKA se hodí pro pečení slavnostního vánočního cukroví, stejně jako do lívanců nebo koláčů. Můžete ji využít i v kombinaci se špaldovou nebo pšeničnou moukou.
PERNERKA je česká značka, která vznikla už v roce 1420. Při výrobě mouky tak čerpá ze zkušeností celé řady předchozích generací. Zrna odebírá od ověřených farmářů a družstev a k mletí využívá špičkové moderní technologie a jako jediná v Česku dokáže mlít i celozrnné mouky na hladko.
Cena od 89,90 Kč
Více informací na www.pernerka.cz
Pingback: Dokonale hladká celozrnná mouka? Se speciální technologií to není problém » Pro-miminka.cz