Jídlo a pití

PODZIMNÍ MAKOVÝ KOLÁČ S POHANKOU

Jednoduchý, bez mouky
1 plech, asi 40 ks
45 minut


Piškot:
5 vajíček
350 g cukr krupice 
200 g mletý mák 
150 g BIO Pernerka pohanková hladká mouka
250 g smetany ke šleháním 
150 g olej 
1 lžička skořice
1/2 lžičky soli
1 prášek do pečiva bez lepku 
Na polevu:
250 g cukr moučka
60 g citronová šťáva
Na dokončení:
Květy chrpy

POSTUP:
Na piškot vyšleháme vejce a cukr do husté pěny, přidáme smetanu a olej, lehce vmícháme zbylé ingredience. Vylejeme do vyššího plechu, vymazaného olejem a vysypaném moukou. Dobře rozetřeme a pečeme při 170 °C asi 25-30 minut. Na ještě vlažný piškot rozetřeme polevu, kterou jsme připravili dobrým vymícháním cukru a šťávy. Posypeme květy chrpy a necháme vychladnout.

Marsalekjosef.com
Instagram: Marsalekjosef82
Mouka Pernerka – více info a další druhy na www.pernerka.cz

1 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..