Časová náročnost: 60 minut
Suroviny:
TĚSTO
220 g hladké špaldové mouky Pernerka
60 g cukru
1 vejce
100 g másla pokojové teploty
Špetka soli
MANDLOVÁ NÁPLŇ
250 g tučného tvarohu
100 g cukru
2 vejce
100 g mletých mandlí
2 PL hladké mouky
HRUŠKY
Asi 3 hrušky
2 PL cukru
Skořice
3 PL rumu
500 ml vody
POSTUP:
Nejprve ze všech surovin vypracujeme těsto, které upěchujeme do koláčové formy a dno propícháme vidličkou.
Poté si v hrnci svaříme hrušky tak, že přidáme všechny ingredience a hrušky rozpůlené na poloviny (bez jadřinců). Vaříme cca 2–3 minuty, záleží na zralosti hrušek. Hrušky by měly být po uvaření spíše tvrdší, ještě se dodělají v troubě.
Mezitím si připravíme mandlovou náplň. Smícháme si všechny ingredience a umícháme krém, který poté vlijeme do formy vyplněné těstem. Nakonec přidáme hrušky, které jsme si předem nařízli na hřbetu.
Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 40 minut. Vychladlý koláč pocukrujeme a dozdobíme mandlemi.
TIP – Hladká špaldová mouka Pernerka
Vyzkoušejte pečení s jemně mletou špaldovou moukou Pernerka. Pokrmům dodá jemně oříškovou chuť a lze ji přitom používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit.
Špaldová hladká mouka Pernerka je připravena unikátní mlecí technologií, která výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává Pernerka vynikající pečící vlastnosti.
Cena: 19 Kč