Jídlo a pití

Hruškový koláč s mandlovou náplní

Časová náročnost: 60 minut

Suroviny:

TĚSTO

220 g hladké špaldové mouky Pernerka

60 g cukru

1 vejce

100 g másla pokojové teploty

Špetka soli

MANDLOVÁ NÁPLŇ

250 g tučného tvarohu

100 g cukru

2 vejce

100 g mletých mandlí

2 PL hladké mouky

HRUŠKY

Asi 3 hrušky

2 PL cukru

Skořice

3 PL rumu

500 ml vody

POSTUP:

Nejprve ze všech surovin vypracujeme těsto, které upěchujeme do koláčové formy a dno propícháme vidličkou.

Poté si v hrnci svaříme hrušky tak, že přidáme všechny ingredience a hrušky rozpůlené na poloviny (bez jadřinců). Vaříme cca 2–3 minuty, záleží na zralosti hrušek. Hrušky by měly být po uvaření spíše tvrdší, ještě se dodělají v troubě.

Mezitím si připravíme mandlovou náplň. Smícháme si všechny ingredience a umícháme krém, který poté vlijeme do formy vyplněné těstem. Nakonec přidáme hrušky, které jsme si předem nařízli na hřbetu.

Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 40 minut. Vychladlý koláč pocukrujeme a dozdobíme mandlemi.

TIP – Hladká špaldová mouka Pernerka

Vyzkoušejte pečení s jemně mletou špaldovou moukou Pernerka. Pokrmům dodá jemně oříškovou chuť a lze ji přitom používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit.

Špaldová hladká mouka Pernerka je připravena unikátní mlecí technologií, která výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává Pernerka vynikající pečící vlastnosti.

Cena: 19 Kč

www.pernerka.cz

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..