Jídlo a pití

Hrách

Luštěnina známá již v období Neolitu, v 17. a 18. století pak pochoutka labužníků dostupná jen vyšším vrstvám. Až v minulém století se stal lacinou potravinou a vysloužil si tak lehce negativní pověst jídla pro chudé. To je ale naprosto neoprávněné. Je totiž skvělým zdrojem energie a bílkovin, podporuje tak tvorbu svaloviny, posiluje nervy a dodává vitalitu. Dále obsahuje karoten, který je potřeba pro správné fungování zraku. Vitamíny skupiny B (převážně B1, B2 a B3) jsou důležité zejména pro zdravou pleť a vlasy, ale mají vliv také na krevní oběh a imunitu. Nesmíme opomenout ani vysoké množství vápníku, fosforu, draslíku a mědi. Pokud budeme hrách a další luštěniny do jídelníčku zařazovat pravidelně, neměly by nás tolik nadýmat. Tělo si na ně zvykne a bude je brát jako obvyklou součást stravy.

K dostání ve všech supermarketech

www.menugold.cz

www.lafood.cz

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.