Neznáme nikoho, kdo by se už teď netěšil na letní posezení při západu slunce spojené s grilováním a dobře vychlazeným pivem. Na tuto sezónu jsme pro vás připravili originální recepty „vše v jednom“, které vám usnadní a hlavně urychlí přípravu letních pokrmů. Základem je samozřejmě Sedlčanský Hermelín, dále čerstvé bylinky, ovoce či zelenina, které najdete na každém správném farmářském trhu. Zkuste třeba hrušky, jablka, čerstvou majoránku nebo tymián, červenou řepu, zázvor, brusinky, jarní cibulku, sušená rajčata, pečené papriky či vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Vybrané ingredience společně se sýrem zabalte do alobalu a ugrilujte.
Nechce se inspirovat našimi recepty, a pokud můžete, volte vždy čerstvé bylinky, jejich chuť je nenahraditelná. A vyzkoušejte i ty bylinky, které běžně v kuchyni nepoužíváte a z každého jídla lehce vykouzlíte originální pokrm.
Tymián je nepostradatelné koření ale i velice účinná léčivá bylina. Má ostřejší chuť a vůni, která připomíná kafr nebo hřebíček. Pikantně působí v pokrmech z brambor, bylinkových máslech, paštikách, nádivkách, v dušené zelenině a luštěninových polévkách. Je vhodný i do svíčkové nebo rajské omáčky. Originálně ho můžete vyzkoušet v receptu ve vydlabaném a zapečeném chlebu se Sedlčanským Hermelínem.
Vydlabaný mini chléb zapečený se Sedlčanským Hermelínem a čerstvým tymiánem
Ingredience:
4 ks Sedlčanského Hermelínu na gril s grilovacím kořením (1 balení)
grilovací koření (součást balení)
4 menší chleby
1 dcl extra panenského řepkového oleje
čerstvý tymián, rozmarýn a oregano
2 stroužky česneku
sůl a pepř
(Ingredience na 4 porce, příprava 40 minut)
Postup:
Na oleji orestujte část bylinek a česnek tak, aby olej provoněly, poté je vyjměte. Chleby vydlabejte do velikosti hermelínu, ogrilujte z obou stran do zlatova, podle potřeby potřete olejem. Vymažte provoněným olejem a vyplňte hermelínem, přidejte zbylé bylinky a zakápněte olejem. Zabalte do alobalu a grilujte ještě 8 minut.
Majoránka se používá jako koření, bez něhož si nedovedeme představit řadu tradičních českých pokrmů jako je bramborák nebo bramboračka s houbami. Čerstvá majoránka se vyznačuje jemnou kořeněnou chutí, posekaná se skvěle hodí do již hotových polévek nebo omáček. Čerstvou majoránkou dodáte chuť rýži, bramborám nebo luštěninám. Skvěle ladí s chutí česneku. Úžasně ladí také s rozpečeným hermelínem s grilovacím kořením a šunkou od kosti, vyzkoušejte náš recept „Sedlčanský hermelín s plátky šunky od kosti a čerstvou majoránkou“
Sedlčanský Hermelín s plátky šunky od kosti a čerstvou majoránkou
Ingredience:
4 ks Sedlčanského Hermelínu na gril s grilovacím kořením (1 balení)
grilovací koření (součástí balení)
100 g šunky od kosti
1 lžíce vloček zauzených paprik
čerstvá majoránka nebo oregano
extra panenský řepkový olej
(Ingredience na 4 porce, příprava 20 minut)
Smíchejte olej s grilovacím kořením, zauzenými vločkami papriky a bylinkami.
Hermelín podélně rozkrojte a naplňte plátky šunky, majoránkou, zauzenou paprikou a zakápněte připraveným olejem. Obalte v alobalu a grilujte asi 8 minut. Podávejte s bylinkovým olejem.
Grilovací portfolio Sedlčanský pro rok 2016
Sedlčanský Hermelín na gril
Tradiční Hermelín na gril, vhodný pro úpravu při vysokých teplotách, se sáčkem koření zdarma. Obsahuje 4x sýr (4x 100 g) a grilovací koření (7 g).
Doporučená cena (MOC) 99,90 Kč
Sedlčanský Ohnivák na gril
Ostřejší varianta s pikantním kořením uvnitř sýru i na povrchu pro všechny milovníky pálivých chutí, obsahuje 4x sýr (4x 100 g) a pikantní grilovací koření (7 g).
Doporučená cena (MOC) 99,90 Kč
Sedlčanský Hermelín na gril s brusinkovou omáčkou
Tradiční Hermelín na gril se svěží letní omáčkou z brusinek, obsahuje 4x sýr (4x 100 g) a brusinkovou omáčku (50 g).
Doporučená cena (MOC) 99,90 Kč
Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou
Tradiční Hermelín na gril s jemně pikantní omáčkou ze švestek a chilli, obsahuje 4x sýr (4x 100 g) a pikantní švestkovou omáčkou (50 g).
Doporučená cena (MOC) 99,90 Kč