Značka Bubbleology reaguje na současnou poptávku a od podzimu přejde u svých nápojů bubble tea pouze na přírodní barviva. Rostoucí zájem zákazníků o složení surovin vedl také k předělání současné podoby webu, který je přehlednější a jsou na něj všechny produktové listy. V podzimní kampani představí značka novou kolekci fit čajů, na jejichž vývoji pracuje přední česká nutriční terapeutka Kate Boesenberg.
Nově žádný z nápojů Bubbleology nebude obsahovat umělá barviva. „Chceme se zlepšovat, proto část surovin bude zcela bez barviv, u těch dobarvovaných pak použijeme pouze čistě přírodní barviva,“ prozradil Jaroslav Švadlenka, Country Manager českého zastoupení značky Bubbleology. Dalším krokem je také doslazování bubble tea čajů Sugavidou, 100% čistým nektarem z palmy Borassus flabellifer, který je bohatý na vitamín B12. „Jako první v Česku uvedeme i jeden super zdravý čaj s nyní velmi populárním tekutým chlorofylem,“ doplnil Švadlenka.
Rostoucí zájem zákazníků o novinky a složení produktů vyústil v předělání webových stránek, které se připravovaly od jara tohoto roku. Nový web http://www.bubbleology.cz/ je přehlednější, intuitivnější a především jsou zde z sekci Garance kvality k dispozici veškeré informace o výživových hodnotách, produktové listy, certifikáty analýzy surovin nebo kontakt na veterinární správu v Německu, kde prochází všechny ingredience čajů Bubbleology přísnou kontrolou.
Nová kolekce zdravých čajů
Nové perlivé čaje připravuje uznávaná nutriční terapeutka, předsedkyně České naturopatické společnosti Kate Boesenberg. “Mým hlavním úkolem při sestavování edice bylo dohlédnout na to, aby byly vybrané nápoje bubble tea tou nejlepší možnou alternativou. Vybrala jsem proto chlorofyl, pro jeho regenerační a detoxikující účinky a Sugavidu, která je zase jediným alkalizujícím sladidlem s tak nízkým glycemickým indexem a obsahem fruktózy, který je v omezeném množství vhodný i pro diabetiky,“ prozradila Kate Boesenberg.
Orientace na maximálně zdravé nápoje bude hlavní téma pro Bubbleology. „Chceme zákazníkům nabídnout co nejzdravější varianty našich čajů. Je ovšem důležité upozornit, že bubble tea je variabilní nápoj, jehož složení či výsledný obsah cukru si vybírá sám zákazník. Může si dát naprosto čistý zelený jasmínový čaj s přidaným chlorofylem, kde nejsou žádná umělá barviva a cukr je nahrazen sugavidou. Když si ovšem namixuje čaj s příchuťovým sirupem a kuličkami, budou v něm obsaženy fruktóza (ovocný cukr), případně cukr a v některých i barviva,“ vysvětlil Jaroslav Švadlenka.
CO OBSAHUJÍ JEDNOTLIVÉ SUROVINY BUBBLE TEA
Čaj – vaří se každé dvě hodiny z čajových lístků a jasmínových květů. Je naprosto čistý, bez dalších přidaných látek
Sirupy – Aktuálně jsou některé s umělými barvivy a některé zcela bez barviv. Během podzimu přechází značka Bubbleology na variantu, kdy zůstane část sirupů bez barviv a část bude obsahovat barviva čistě přírodní
Kuličky – jsou produktem molekulární gastronomie a obsahují sirup obalený v mořské řase. Sirup obsahuje fruktózu, neboli ovocný cukr a umělá barviva, která budou též brzy nahrazena přírodními
Želé je vyrobeno z agaru nebo fermentované kokosové vody jsou v něm obsažena umělá barviva, která budou též brzy nahrazena přírodními
Tapioka – kuličky vyrobené extrakcí škrobu z kořene manioku, jsou barvené karamelem
CHLOROFYL
Zelené barvivo rostlin, které se v tekuté formě po staletí používá k detoxikaci a regeneraci. Produkt dále obsahuje bohatý zdroj bílkovin, karotenů, enzymů a minerálních látek. Tekutý chlorofyl neutralizuje toxiny, má také extrémně silný zásaditý účinek. Při vyšším příjmu bílkovin, cukrovinek, kávy nebo koly se do těla dostávají chloridy a fosfáty, ze kterých vznikají kyseliny. Tekutý chlorofyl pak pomáhá vrátit PH organismu na optimální úroveň.
SUGAVIDA
100% čistý nektar z palmy Borassus flabellifer, který je bohatý na vitamín B12. Jako přírodní sladidlo je doporučováno předními výživovými poradci po celém světě, je také vhodné pro diabetiky.
Další informace jsou k dispozici na webu http://www.bubbleology.cz/.