Koncem roku dostává naše životospráva pořádně zabrat. Po bohatých vánočních hodech přichází na řadu bujará oslava příchodu nového roku, která se pro mnohé z nás neobejde bez štědré dávky alkoholu, chlebíčků, smažených lupínků a dalších nezdravých pamlsků.
Pojďme tedy společně odlehčit alespoň silvestrovský oběd, abychom si večer mohli zahřešit s trochu čistším svědomím. Naše nutriční specialistka Nikola Gojdičová pro Vás přichystala recept na zdravý a chutný hlavní chod, jehož příprava Vám navíc nezabere mnoho času.
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Suroviny pro přípravu jedné porce:
- 150 g kuřecích prsou bez kůže
- 50 g rajčat
- 30 g plátkového sýra eidamu 30%
- sůl, pepř, bazalka
Pracovní postup:
Kuřecí prso omyjeme, očistíme. Lehce okořeníme pepřem, osolíme a krátce po obou stranách osmahneme na pánvi. Umyté rajče nakrájíme na tenká kolečka.
Mezitím si rozpálíme troubu. Do připravené zapékací misky vložíme osmahlé prso, na které položíme plátky rajčete a sýra, posypeme bazalkou a necháme péct 20–30 minut v závislosti na tloušťce masa.
Doporučujeme podávat s vařenými bramborami.
Vařené brambory
Suroviny potřebné na přípravu 1 porce:
- 150 g brambor
- stroužek česneku
- sůl, kmín
Pracovní postup:
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a propláchneme vodou. Takto očištěné a nakrájené brambory vložíme do hrnce s vodou, přidáme kmín, sůl a stroužek česneku pro lepší chuť. Dáme vařit.
Energetická hodnota jedné porce zapečených kuřecích prsou se sýrem a rajčaty s vařenými brambory:
- bílkoviny 48 g
- tuky 7 g
- sacharidy 32 g
- 1 600 kJ
Více informací najdete na www.iscare.cz
Staňte se fanouškem ISCARE na Facebooku.
O Klinickém centru ISCARE
Klinické centrum ISCARE I.V.F. a.s. je nestátní soukromé zdravotnické zařízení, které poskytuje zdravotnické služby v oblasti plastické chirurgie, asistované reprodukce, komplexní léčby obezity, gastroenterologie a léčby idiopatických střevních zánětů. V České republice působí od roku 1995, v roce 2009 se stalo součástí skupiny Iscare Group.