Jídlo a pití

Vaříme dětem

Jídlo a pití

Bon Appétit

Variabilitu využití břidlice dokazují stylové servírovací podnosy od České břidlice. Jsou k dostání v různých velikostech a úpravách povrchu. Od lesklého až po ryze přírodní. Umožňují vyniknout servírovaným pokrmům na maximum. Skvěle ladí se suši, ale třeba i se sýry. Hosté jistě ocení originalitu i přírodní styl zpracování. Cena: 990,- vč. DPH

0 Shares
Jídlo a pití

S dietou do restaurace? Proč ne!

Předsevzetí týkající se zdravého stravování patří k těm nejčastějším. Necelých 40 procent obyvatel Česka si na Nový rok slibuje, že zhubne, a čtvrtina Čechů si plánuje zdravě jíst. Přitom kolem 35 procent Čechů si alespoň jednou týdně vyrazí do restaurace. Jde dieta a stravování v restauraci dohromady? Jak u typického Čecha vypadá oběd v restauraci? […]

0 Shares
Jídlo a pití

ZDRAVÝ SILVESTROVSKÝ OBĚD

Koncem roku dostává naše životospráva pořádně zabrat. Po bohatých vánočních hodech přichází na řadu bujará oslava příchodu nového roku, která se pro mnohé z nás neobejde bez štědré dávky alkoholu, chlebíčků, smažených lupínků a dalších nezdravých pamlsků. Pojďme tedy společně odlehčit alespoň silvestrovský oběd, abychom si večer mohli zahřešit s trochu čistším svědomím. […]

0 Shares
Jídlo a pití

LEHKÁ ŠTĚDROVEČERNÍ VEČEŘE

I když se po celý rok poctivě snažíme dbát zásad zdravého stravování, nad bohatě prostřenou štědrovečerní tabulí vezme většina novoročních předsevzetí za své. Jsou přece Vánoce a k těm patří kromě rozsvíceného stromku, dárků a jesliček s Ježíškem také cukroví a pořádná porce kapra s bramborovým salátem. Jak tedy skloubit staročeské tradice se […]

0 Shares
Jídlo a pití

Vánoční tabule Čechů

Za klasickou štědrovečerní tabuli Češi průměrně utratí přes dva tisíce korun. Tradiční sváteční stůl se neobejde bez bramborového salátu se smaženým řízkem či kaprem. Počet Čechů, kteří se stravují alternativně, však stále stoupá. Je vyjde slavnostní večeře ještě o něco dráž. Tradiční štědrovečerní jídla, jako je kuba nebo pokrmy z hub, připravuje už asi […]

0 Shares
Jídlo a pití

Proč nevyzkoušet zapomenuté recepty?

K nejoblíbenějšímu cukroví patří vanilkové rohlíčky a linecká kolečka. Průměrně české domácnosti pečou osm druhů cukroví a drží se osvědčené klasiky. Proč ale nevyzkoušet lety osvědčené recepty, které z českých kuchyní postupně mizí? Tradiční cukroví zpestří vánoční stůl a potěší i chuťové buňky. Vánoce Češi slaví konzervativně: 80 procent z nich tráví svátky v rodinném kruhu, […]

0 Shares
Jídlo a pití

Oslňte své okolí vlastnoručně napečenými cupcaky!

Máte rádi pečení? Už jste si někdy vyzkoušeli sami upéct cupcaky, mini dortíky, které v posledních letech hýbou cukrářským světem? Tento fenomén, pocházející původně z USA, se stává čím dál populárnější i u nás. Vyzkoušejte si netradiční batátové cupcaky podle receptu inspirovaného vítězným receptem z pořadu Košíčkové války (aktuální u nás vysílá TV Paprika), ve kterých […]

0 Shares
Jídlo a pití

Grilování s Choceňskou mlékárnou

S výrobky choceňské mlékárny na letní grilování? Ano. A na své si přijdou nejen milovníci masa, ale i hub! Novinku Choceňské mlékárny, pomazánkové máslo s houbovou příchutí, lze totiž využít i při přípravě chutných steaků a grilovacích omáček. Výrobky Choceňské mlékárny mají v kuchyni všestranné využití. S pomocí choceňského pomazánkového másla lze připravit jak lehké […]

0 Shares