Počasí posledních dní nám napovídá, že jaro už je po dlouhé zimě konečně tady. Přináší sebou nejen spoustu venkovních aktivit, které jsme v chladných měsících dělat nemohli, ale také první paprsky jarního slunce. Díky tomu se můžeme také těšit z prvních kousků sezónní zeleniny, která už pomalu začíná dozrávat. A jak o tuto zeleninu obohatit […]
Jídlo a pití
Vaříme dětem
Česká zmrzlina z Opočna: Poctivá zmrzlina s tradicí přináší novinky pro rok 2025
Česká zmrzlina z Opočna je synonymem pro kvalitu, tradici a výjimečnou chuť. Už po generace přináší osvěžení v podobě širokého sortimentu točených i mražených zmrzlin a ledových tříští, které si oblíbili milovníci sladkých dobrot po celé České republice. Naše produkty splňují nejvyšší standardy kvality a jsou certifikovány IFS. Novinky pro rok 2025: V letošním […]
Česká klasika: bramborové šišky s mákem se vrací do kuchyní
Jaro je obdobím nových začátků, ale i návratů k osvědčeným tradicím – a právě takovou pochoutkou jsou bramborové šišky s mákem. Tento recept, který voní domovem a připomíná dětství u babičky, je důkazem, že ty nejjednodušší suroviny mohou vytvořit mistrovské dílo české kuchyně. Kombinace jemného bramborového těsta, kvalitní polohrubé mouky a sladkého máku […]
Tištěné kuchařky vs internet? U pečení jasně vyhrává online svět
Inspirace na pár kliknutí, nebo léty ověřené kuchařky, které se často dědí mezi generacemi? Češi mají jasno: 70 % z nich hledá při pečení inspiraci na internetu, jen pětina respondentů podle průzkumu výrobce domácích spotřebičů a spotřební elektroniky Sencor dává přednost listování v kuchařské knize. Pokud je na ale na stole téma inspirace, s přehledem […]
Tradiční beránek: symbol Velikonoc, který nikdy nezklame
Velikonoce bez beránka? To by prostě nebylo ono! Jarní slunce probouzí nejen přírodu, ale i chuť na poctivé domácí pečení. Beránek je navíc dezertem, který je s tímto křesťanským svátkem neodmyslitelně spjatý a mnozí už se na jeho jemnou chuť s vůní máslového těsta těší od minulého roku. Přivítejte jaro společně s námi a staňte se […]
Dubajská sklenička: harmonie chutí v každé vrstvě
Dezert, který si žádá víc než jen jednu lžičku! Recept na motivy populární dubajské čokolády kombinuje křupavé pistáciové cookies, tvaroh a rozpuštěnou hořkou čokoládu, která spojuje všechny vrstvy v jednu neodolatelnou sladkou symfonii. Každé sousto je jako malý luxus, který si můžete dopřát bez výčitek. Navrch drcené pistácie, které přidají ten správný křupavý efekt. […]
HARIBO Velikonoční zajíčci na koledu
CO BUDETE POTŘEBOVAT: POSTUP: Vezměte si filtr na kávu ve tvaru kornoutu a v dolní polovině nakreslete černým fixem obličej zajíčka. Červenou pastelkou namalujte tváře.Nyní je čas naplnit kornout Haribo velikonočními bonbóny, poté vytvarujte z horní části dvě uši. Ustřihněte si dvě šňůrky a zavažte uši. Velikonočního HARIBO zajíčka máte hotového, můžete dát […]
Vejce na různé způsoby: Začněte den chutnou a vyváženou snídaní
Vejce jsou nejen oblíbenou, ale i velmi výživnou součástí snídaňového jídelníčku. Na jaký způsob si je připravujete nejraději vy? Jako omeletu, volská oka, míchaná či na hniličko? Vejce jsou bohatým zdrojem mnohých vitamínů a esenciálních aminokyselin. Představují tak ideální způsob, jak začít den plný energie. Vyzkoušejte si je společně s námi doplněné o jakoukoliv […]