Jídlo a pití

Vanilkové cupcakes s krémem z hořké čokolády a Pedro Dezertíky

(ingredience cca na 6 kusů)

Čokoládová ganache:

100 ml čerstvé smetany na šlehání

100 g hořké čokolády 70 %

 

Těsto:

60 g másla

40 g cukru

1 vejce + 1 žloutek

30 ml mléka

100 g mouky (50 g hladké, 50 g polohrubé)

1 lžička prášku do pečiva

špetka soli

dřeň z 1/2 vanilkového lusku (případně vanilkový extrakt)

 

Krém:

čokoládová ganache

200 g mascarpone

 

1 balení Pedro Dezertíků

 

Nejprve si připravte čokoládovou ganache na krém. Je potřeba, aby se pořádně vychladila. V ideálním případě si ji nachystejte den předem a nechte ji chladit v lednici přes noc. Přichystáte ji tak, že přivedete smetanu téměř k varu, odstavíte a rozmícháte v ní nalámanou tabulku kvalitní hořké čokolády. Umístěte do lednice a nechte ztuhnout.

Předehřejte si troubu na 175´C. V míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny. Přimíchejte vanilku, polovinu mouky, mléko, vajíčko a žloutek. Vše prošlehejte. Následně přidejte zbytek mouky s práškem do pečiva a solí, promíchejte. Těstem naplňte formičky a dejte do trouby na cca. 20 minut (otestujte špejlí). Nechte vychladnout.

Vyšlehejte čokoládovou ganache s mascarpone a pomocí cukrářského sáčku krémem ozdobte vychladlé košíčky. Dozdobte Dezertíkami Pedro.

0 Shares

Leave a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..