(ingredience cca na 6 kusů)
Čokoládová ganache:
100 ml čerstvé smetany na šlehání
100 g hořké čokolády 70 %
Těsto:
60 g másla
40 g cukru
1 vejce + 1 žloutek
30 ml mléka
100 g mouky (50 g hladké, 50 g polohrubé)
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
dřeň z 1/2 vanilkového lusku (případně vanilkový extrakt)
Krém:
čokoládová ganache
200 g mascarpone
1 balení Pedro Dezertíků
Nejprve si připravte čokoládovou ganache na krém. Je potřeba, aby se pořádně vychladila. V ideálním případě si ji nachystejte den předem a nechte ji chladit v lednici přes noc. Přichystáte ji tak, že přivedete smetanu téměř k varu, odstavíte a rozmícháte v ní nalámanou tabulku kvalitní hořké čokolády. Umístěte do lednice a nechte ztuhnout.
Předehřejte si troubu na 175´C. V míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny. Přimíchejte vanilku, polovinu mouky, mléko, vajíčko a žloutek. Vše prošlehejte. Následně přidejte zbytek mouky s práškem do pečiva a solí, promíchejte. Těstem naplňte formičky a dejte do trouby na cca. 20 minut (otestujte špejlí). Nechte vychladnout.
Vyšlehejte čokoládovou ganache s mascarpone a pomocí cukrářského sáčku krémem ozdobte vychladlé košíčky. Dozdobte Dezertíkami Pedro.