Čas: 30 minut
Ingredience:
Na roládu
3 Dr. Vejce s vitamínem D
špetka soli
90 g krystalového cukru
60 g hladké pšeničné mouky
60 g polohrubé pšeničné mouky
3 lžíce rozpuštěného másla
2 lžíce vody
Na krém
250 ml smetany ke šlehání
5-6 jahod

Postup:
Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme se špetkou soli (trvá to cca 4 minuty) a následně přidáme cukr a vyšleháme do pevného sněhu. Zmírníme otáčky na mixéru a postupně přidáme žloutky, rozpuštěné máslo a vodu. Do vzniklé směsi pak zlehka vmícháme hladkou i polohrubou mouku.
Připravíme si plech s pečícím papírem a rovnoměrně na ni směs rozetřeme. Pečeme cca 15 minut na 160°C.
Po vyjmutí z trouby roládu i s pečícím papírem zarolujeme, zabalíme do utěrky a necháme zchladnout. Mezitím si vyšleháme smetanu. Vyndáme roládu z utěrky, sejmeme pečící papír a rovnoměrně na ni naneseme vyšlehanou smetanu. Posypeme na kousky nakrájenými jahodami a zarolujeme.
Necháme odležet 1–2 hodiny v chladu. Roládu podáváme nakrájenou na plátky.