Beluga čočka s pečenými rajčaty a avokádovou cuketou je ideální volbou na lehkou letní večeři. Množství vystačí na 4 porce. K přípravě bude zapotřebí hrnek beluga čočky Menu Gold, 8 menších rajčat, 3 střední cukety a avokádo. O chuť se dále postará šťáva z půlky citrónu, lžíce javorového sirupu (může být i agáve nebo rýžový), 2 lžíce olivového oleje, hrst dýňových či slunečnicových semínek a čerstvá rukola, popřípadě kopr na dozdobení. Postup je jednoduchý. Do předehřáté trouby na 150°C vložíme plech s pečícím papírem a na něm nakrájené rajčata. Zakápněte s olivovým olejem a lehce dochuťte solí a pepřem. Pečte zhruba hodinu a půl. Čočku propláchněte, zalijte dvěma hrnky vody a vařte zhruba 20 minut. Cukety škrabkou nakrájejte na tenké nudle. Avokádo společně s citrónovou šťávou, sirupem, olivovým olejem a trochou vody rozmixujte dohladka. Konzistence směsi by měla být tekutá. Směs vložte do mísy s cuketou a důkladně promíchejte. Semínka krátce opražte na pánvi. Servírovat můžete dle libosti. Doporučuji naspod vložit čočku vprostřed s cuketou a avokádem. Navrch opečená rajčata, posypané bylinkami a opraženými semínky.
Kukuřičná kaše s chia semínky
Ingredience: 1 díl kukuřičné mouky, popřípadě kukuřičných vloček, 3-4 díly vody, 1-2 lžíce semínek chia Menu Gold.
Příprava výživné kaše, která je ideální na správné nakopnutí dne je následující. Kukuřičné vločky (mouku) zalejte vodou a postavte na plotnu. Při houstnutí kaše přidejte chia semínka a nechte odstát. Výsledná kaše se dá nakombinovat dle chuti. Můžete k ní přidat ovoce a vytvořit z ní skvělou snídani nebo jí spojit s rybou, krůtím či kuřecím masem a rázem z ní udělat vydatnou po tréninkovou večeři.
Kuskus s banánem
K přípravě budeme potřebovat 500ml raw mléka (kokosové, mandlové, popřípadě sójové), 250g kuskusu Menu Gold a tři banány.
Mléko nalijeme do hrnce a necháme ho ohřát. Do ohřátého mléka vsypeme kuskus a necháme odstát. Až kuskus pojme veškeré mléko, vmícháme rozmačkaný banán. Dochutit můžete podle chuti. Přidat můžete například strouhané ořechy a lžičku arašídového másla. Jídlo je vhodné na přesnídávku (v dopoledních hodinách).
Letní bulgurový salát s cizrnou
Ingredience: 1 šálek bulguru Menu Gold, 1,5 lžičky soli, 1/3 šálku nasekané červené cibulky, 1 nakrájená červená paprika, 1 menší nakrájená okurka, ½ šálku nasekaného čerstvého kopru, 1/3 šálku nasekané čerstvé petrželky, 400g cizrny, šťáva z citrónu. ¼ šálku olivového oleje, stroužek česneku, ½ lžičky pepře, lžička mletého kmínu, lžička cukru
Bulgur uvařte v poměru 1:2 (bulgur : voda). Zalejte vroucí vodou, přidejte sůl a kapku oleje. Dvě minuty povařte a nechte odstát 20 minut. Zeleninu vložte do mísy a smíchejte společně s vychladlým bulgurem a cizrnou. Dochuťte bylinkami, solí, pepřem, olivovým olejem a citronovou šťávou. Pokrm nechte 1-2 hodiny odležet v lednici. Podávejte studené.
Quinoa s letní zeleninou
Ingredience: 1,5 hrnku quinoi Menu Gold, 3 hrnky zeleninového vývaru, 3 cherry rajčátka, 3 mrkve, 1 menší cuketa, 3 lžíce kokosového oleje, 100g čerstvého sýra (mozzarella, parmazán, kozí sýr), čerstvá bazalka
Quinou několikrát propláchněte horkou vodou (v sítu). Opláchnutou quinou zalejte vývarem a vařte zhruba 20 minut (než změkne). Ke konci přimíchejte přepasírovaná rajčata a nechte odstát. Během toho si nakrájejte zeleninu na kostičky a vložte do hrnce společně s rozehřátým olejem a za občasného míchání restujte 8-10 minut než zelenina změkne. Nakonec smíchejte vše dohromady, přidejte na kostičky nakrájený sýr a jednotlivé porce dozdobte čerstvou bazalkou.