Kukuřičný krém a zapékaný uzený pstruh s toasty – perfektní kombinace, která zasytí a zahřeje, a to zcela bez výčitek! Připravte si lehký oběd nebo večeři s pomocí těchto jednoduchých receptů.
Kukuřičný krém
4 porce
9 plátků Cornies kukuřičné s mořskou solí
250 ml smetany ke šlehání
½ litru zeleninového vývaru
½ litru mléka
1 cibule
3 lžíce kukuřičného nebo slunečnicového oleje
300 gramů kukuřice (čerstvé, sterilované nebo mražené)
Sůl
Muškátový oříšek
Bílý pepř
Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a orestujeme dozlatova na oleji. Restovanou cibulku zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme cca 10 – 15 minut. Přidáme kukuřici, mléko a větší díl smetany. Vše přivedeme k varu. Poté do polévky vsypeme 5 plátků nadrcených Cornies a necháme na mírném ohni vařit pět minut. Ponorným mixérem rozmixujeme vše dohladka. Osolíme, okořeníme bílým pepřem a muškátovým oříškem.
Na závěr polévku ozdobíme zbytkem vyšlehané smetany a nadrcenými Cornies s mořskou solí.
Zapékaný uzený pstruh
4 porce
8 ks Toastů multigrain
200 g uzeného pstruha
250 g čerstvého špenátu
1 cibule
2 stroužky česneku
Čerstvá bazalka
3 lžíce olivového oleje
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a čerstvý opravný špenát. Chvilku necháme dusit na mírném plamenu, dokud špenát nezavadne. Poté osolíme a opepříme. Na plech si připravíme multigraint Toasty, potřeme je olivovým olejem a rozdělíme na ně připravenou špenátovou směs. Na toast naaranžujeme kousky pstruha a vše dáme na cca 10 – 15 minut zapéct na 180 °C.
Poté dozdobíme čerstvou bazalkou a teplé podáváme.