Teplé dny, které nás čekají, budou vybízet k lehčímu jídelníčku. Máme pro vás několik tipů na nové lehké recepty i netradiční pojetí tradičních českých pochoutek, které si zamilujete. Zvolíte raději ztracené vejce na mladé špenátu s kukuřičnými Cornies a s čerstvým medvědím česnekem, nebo bude vaším favoritem vařené hovězí s koprovkou Free style? A odlehčený recept máme i pro nadšence do asijské kuchyně – pestrá zelenina v tempuře s Mini rolkami si jistě získá jejich oblibu.
Ztracené vejce na mladém špenátu s kukuřičnými RACIO Cornies
(4 porce)
RACIO CORNIES kukuřičné s medvědím česnekem
4 vejce
200 g baby špenátových listů
Svazek medvědího česneku
50 ml olivového oleje
2 ks šalotky
Sůl, čerstvě pomletý pepř
Čerstvé vejce rozbijeme do šálku. Do kastrolku dáme vařit vodu a přidáme do ní ocet. Do hlubší naběračky nabereme trochu horké vody. Rozbité vejce necháme opatrně sklouznout do naběračky s vodou. Díky tomuto malému triku se vejce nerozteče. Naběračku s vejcem opatrně ponoříme do vroucí octové vody, přičemž pomocí polévkové lžíce se snažíme udržet bílek „pohromadě“. Asi po 1 minutě vejce lžící vybereme z naběračky do vody a necháme je vařit další 2 až 3 minuty. Vejce vybereme z vody děrovanou naběračkou a necháme dobře okapat. Ztracené vejce je dokonalé tehdy, když je žloutek úplně obalený bílkem. K jeho přípravě používáme vždy jen úplně čerstvá vejce.
Na malém množství oleje orestujeme do zlata najemno nakrájenou šalotku a přidáme špenátové lístky, krátce prohřejeme.
Medvědí česnek nejprve nakrájíme nožem najemno, vložíme do mixéru, zalijeme olivovým olejem a dohladka rozmixujeme. Takto připravený a zpracovaný česnek v uzavřené skleněné nádobě vydrží v chladničce i 3 měsíce.
Na talíř uložíme lístky čerstvého medvědího česneku, na ně dva kusy kukuřičných RACIO Cornies s medvědím česnekem, položíme teplý špenát, ztracené vajíčko a pokapeme pestem z medvědího česneku.
Hovězí vařené s koprovkou Free style
(6 porcí)
RACIO Free style kopr a smetana 500 g hovězího masa 500 ml hovězího vývaru 150 ml mléka 250 ml šlehačkové smetany 3 ks mrkve 2 ks petržele ¼ celeru 1 cibule 1 stroužek česneku Svazek čerstvého kopru Petrželová nať 3 PL másla 4 PL hladké mouky 2 ČL krystalového cukru 2 ČL citrónové šťávy 2 ks bobkového listu Sůl, celý pepř podle potřeby |
|
|
Jídlo podáváme s pyramidkou protlačených brambor s čerstvým koprem, prokládaných free style kolečky s RACIO free style s příchutí kopru a smetany.
Pestrá zelenina v tempuře s Mini rolkami
(4 porce)
RACIO Mini rolky rýže a pohanka
Zelenina na smažení
Mladá mrkev
Hráškové lusky
Květák
Mladá cuketa
0,4 litru oleje na smažení
Tempura:
3⁄4 šálku solamylu
1⁄4 šálku hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1⁄2 lžička soli
1⁄2 šálku hladké mouky
1 vejce
Všechny suché suroviny smícháme. Odebereme jednu třetinu a přidáme vajíčko a vodu do zbývajících dvou třetin. Promícháme a necháme pořádně odležet.
Zeleninu obalíme ve směsi, potom namáčíme do těstíčka a smažíme v horkém oleji při teplotě cca 190 °C, maximálně 200 °C, dvě minuty.
Podáváme s RACIO Mini rolkami rýže a pohanka.
Pingback: Kukuřičné lupínky Nový věk: mlsání bez výčitek » Pro-miminka.cz