Jídlo a pití

Mouky známé české značky prošly testováním. Doporučuje je i cukrář Josef Maršálek.

Špaldové mouky jsou stále oblíbenější alternativou pro jakékoliv pečení, a to díky vysokému obsahu vlákniny, bílkovin a minerálních látek. Ne všechny výrobky na pultech českých supermarketů však skutečně obsahují to, co uvádějí. Testování v nezávislé akreditované laboratoři nejnověji potvrdilo, že spotřebitelé se mohou spolehnout na přední českou značku mouk Babiččina volba. Ta nabízí hladkou a celozrnnou špaldovou mouku a obě v testech dosáhly vynikajících výsledků.

Výsledky testování špaldových mouk Babiččina volba ukázaly, co mouky skutečně obsahují. Naměřený obsah pšenice špaldy ve speciální hladké i celozrnné mouce byl vyčíslen na více než 95 %. Zbývající část tvoří pšenice nebo atypický druh pšenice špaldy. Výsledky z akreditované laboratoře tedy dokazují, že špaldové mouky Babiččina volba jsou skutečně vyrobeny ze špaldy.*

Na trhu lze najít různé mouky, které mají ve svém názvu „špaldová“, ne vždy se však obsah špaldy rovná tomu v moukách Babiččina volba. „Stavíme na tom, že při výběru surovin neděláme v kvalitě kompromisy a výsledky testů našich špaldových mouk to dokazují. Chceme, aby se naši spotřebitelé při svých nákupech cítili bezpečně, a proto je maximální kvalita surovin i konečného výrobku naší jednoznačnou prioritou. Zatímco některé mouky mají v sobě jen podíl špaldy, nebo dokonce obsahují většinově běžnou pšenici, špaldové mouky Babiččina volba jsou skutečně vyrobeny ze špaldy,“ vysvětluje David Truxa, Managing Director společnosti GoodMills Česko.

Kvalitu mouk Babiččina volba zaručuje zodpovědný přístup v kombinaci se zkušenostmi získanými mlynáři za celá staletí. „Pro Babiččinu volbu pečlivě vybíráme ta nejkvalitnější zrna špaldy, žita nebo pšenice. Neméně důležitý je však způsob mletí. Výroba mouky je pod kontrolou po celou dobu výrobního procesu, kontrolujeme každou šarži. Výsledkem je mouka stálé kvality, na kterou se mohou zákazníci vždy spolehnout,“ doplňuje Kateřina Hanusová, Marketing Manager společnosti GoodMills Česko.

Ambasadorem mouk Babiččina volba je mistr v oboru Josef Maršálek

Vášeň pro pečení a vysoká kvalita jsou to, co má Babiččina volba společného s Josefem Maršálkem, světově uznávaným cukrářem. Ten se zároveň stal  ambasadorem této značky mouky.

„Spojení tradičních hodnot a moderního pečení je pro mě něco, s čím se naprosto ztotožňuji. Mouky Babiččina volba tyto hodnoty absolutně reprezentují. Tato spolupráce byla od počátku naprosto přirozená a jsem rád, že mohu reprezentovat kvalitní produkty, které pomáhají hobby i profesionálním pekařům a cukrářům dosahovat těch nejlepších výsledků,“ říká ambasador značky Babiččina volba a cukrář Josef Maršálek.

Špalda: Stále oblíbenější alternativa klasické bílé mouky

Špalda je prastarý druh pšenice, která má vysoký obsah minerálů, vitaminů, vlákniny a dalších zdraví prospěšných látek. Špaldovou moukou lze bez problému nahradit klasickou bílou mouku. Hodí se na pečení sladkého i slaného pečiva, a to i na to z kynutého těsta. Moučníky a další pečivo ze špaldové mouky bude tmavší, ale chuťový rozdíl je nepatrný.

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..