Jídlo a pití

Linecké ze špaldové

Časová náročnost: 30 minut

Suroviny:

500 g bio hladké špaldové Pernerky

340 g změklého másla

170 g moučkového cukru

2 žloutky

najemno nastrouhaná kůra z 1 bio citronu

Postup:

Na vál si prosejeme mouku a moučkový cukr. Přidáme změklé máslo, žloutky a kůru z citronu. Rukama začneme zpracovávat, dokud nevytvoříme hladké těsto. Těsto musí mít hladkou konzistenci a nesmí se lepit k válu. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 1 hodinu lépe však přes noc.

Vyndáme těsto z lednice. Rozehřejeme si troubu na  160°C.

Vál si posypeme lehce moukou a těsto vyválíme na plát cca 2-3mm silný. Vykrajujeme libovolné tvary a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 7-8 min.

Po vychladnutí slepujeme marmeládou. Doporučujeme použít kyselejší marmelády.

TIP – Bio hladká špaldová Pernerka

Vyzkoušejte linecké letos ve zdravější variantě. Na cukroví s tuzemskou špaldovou moukou Pernerka v bio kvalitě si pochutná celá rodina. Díky unikátní mlecí technologii mlýnu Perner je špaldová mouka umleta na hladko při zachování vynikajících pečících vlastností a bez poškození škrobového zrna.

Cena: 39 Kč

www.pernerka.cz

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.