60 g rozinky
300 g Pernerka BIO Špaldová mouka jemná
40 g cukr krupice
3 ks žloutky
100 g mléko
8 g droždí
70 g máslo
5 g mořská sůl
Na dokončení:
borůvkový džem
čerstvý tymián
cukr moučka
Postup:
Do mísy navážíme všechny ingredience kromě rozinek a vařechou vymícháme hladké lesklé těsto. Není třeba přidávat žádnou mouku; těsto odpočinkem “zpevní”. Rozinky vmísíme na úplný konec. Necháme přikryté na teplém místě kynout. Bábovkovou formu vytřeme polotekutým máslem a a vysypeme hoblovanými mandlemi. Vykynuté těsto krátce propracujeme a uválíme bochánek. V něm uděláme díru (jako na donut) a opatrně umístíme do připravené formy. Necháme kynout do třínásobného objemu. Upečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut při 170 C.
Necháme vychladnout a pocukrujeme. Na polevu rozvaříme 3 lžíce džemu, lžíci vody a několik snítek tymiánu. Ještě vlažnou ji naneseme na bábovku. Dozdobíme tymiánem a podáváme s úzsměvěm. Je vážně vynikající!!!
BIO Pernerka Špaldová mouka k dostání na www.pernerka.cz nebo ve vybraných obchodních řetězcíh, více info na stránkách.
Maršálekjosef.com, Instagram: Maršálekjosef82.