Jídlo a pití

KYNUTÁ BÁBOVKA S MANDLEMI A BORŮVKAMI

60 g rozinky

300 g Pernerka BIO Špaldová mouka jemná

40 g cukr krupice

3 ks žloutky

100 g mléko

8 g droždí

70 g máslo

5 g mořská sůl

Na dokončení:

borůvkový džem

čerstvý tymián

cukr moučka

Postup:

Do mísy navážíme všechny ingredience kromě rozinek a vařechou vymícháme hladké lesklé těsto. Není třeba přidávat žádnou mouku; těsto odpočinkem “zpevní”. Rozinky vmísíme na úplný konec. Necháme přikryté na teplém místě kynout. Bábovkovou formu vytřeme polotekutým máslem a a vysypeme hoblovanými mandlemi. Vykynuté těsto krátce propracujeme a uválíme bochánek. V něm uděláme díru (jako na donut) a opatrně umístíme do připravené formy. Necháme kynout do třínásobného objemu. Upečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut při 170 C.

Necháme vychladnout a pocukrujeme. Na polevu rozvaříme 3 lžíce džemu, lžíci vody a několik snítek tymiánu. Ještě vlažnou ji naneseme na bábovku. Dozdobíme tymiánem a podáváme s úzsměvěm. Je vážně vynikající!!!

BIO Pernerka Špaldová mouka k dostání na www.pernerka.cz nebo ve vybraných obchodních řetězcíh, více info na stránkách.

Maršálekjosef.com, Instagram: Maršálekjosef82.

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..