Časová náročnost: 60 minut
Suroviny:
KORPUS
1,5 hrnku špaldové celozrnné mouky Pernerka
½ hrnku třtinového cukru
1 hrnek mléka
¾ hrnku oleje
30 g holandského kakaa
2 vejce
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL jedlé sody
Špetka soli
NÁPLŇ
2 tvarohy
1 tabulka vysokoprocentní čokolády nakrájené na kousky
1 hrnek cukru
140 g dýňového pyré (uvařená a rozmixovaná dýně hokaido)
POSTUP:
Veškeré sypké suroviny na korpus promísíme a poté vmícháme zbylé přísady. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 30 minut. Korpus necháme úplně vychladnout a vydlabeme prostředek, necháme pouze tenké dno a okraje vysoké cca 1,5 cm. Vydlabané těsto si dáme stranou.
Na dno dortu pokládáme banány. V misce smícháme všechny ingredience na náplň a tu poté navrstvíme na banány. Nakonec náplň posypeme kousky z vydlabaného korpusu.
Dost necháme v lednici alespoň 2 hodiny uležet.
TIP – Vyzkoušejte pečení s celozrnnou hladkou špaldovou moukou Pernerka
Kvalitní mouka je základem pečení. A u celozrnné to platí dvojnásob. Vyzkoušejte proto při dalším pečení celozrnnou Pernerku, která je díky unikátní mlecí technologii Mlýnu Perner umletá úplně dohladka.