Jídlo a pití

Krtkův dýňový dort

Časová náročnost: 60 minut

Suroviny:

KORPUS

1,5  hrnku špaldové celozrnné mouky Pernerka

½ hrnku třtinového cukru

1 hrnek mléka

¾ hrnku oleje

30 g holandského kakaa

2 vejce

1 ČL prášku do pečiva

1 ČL jedlé sody

Špetka soli

NÁPLŇ

2 tvarohy

1 tabulka vysokoprocentní čokolády nakrájené na kousky

1 hrnek cukru

140 g dýňového pyré (uvařená a rozmixovaná dýně hokaido)

POSTUP:

Veškeré sypké suroviny na korpus promísíme a poté vmícháme zbylé přísady. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 30 minut. Korpus necháme úplně vychladnout a vydlabeme prostředek, necháme pouze tenké dno a okraje vysoké cca 1,5 cm. Vydlabané těsto si dáme stranou.

Na dno dortu pokládáme banány. V misce smícháme všechny ingredience na náplň a tu poté navrstvíme na banány. Nakonec náplň posypeme kousky z vydlabaného korpusu. 

Dost necháme v lednici alespoň 2 hodiny uležet.

TIP – Vyzkoušejte pečení s celozrnnou hladkou špaldovou moukou Pernerka

Kvalitní mouka je základem pečení. A u celozrnné to platí dvojnásob. Vyzkoušejte proto při dalším pečení celozrnnou Pernerku, která je díky unikátní mlecí technologii Mlýnu Perner umletá úplně dohladka.

www.pernerka.cz

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..