Jídlo a pití

HARIBO donuty

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

TĚSTO:

  • 520 g hladké mouky
  • 220 ml plnotučného mléka
  • 50 g másla
  • 40 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 11 g sušeného droždí
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli
  • Řepkový olej
  • HARIBO Goldbären

POLEVA Z BÍLÉ ČOKOLÁDY:

  • 200 g bílé čokolády
  • 1 lžíce kokosového oleje

POLEVA Z BÍLÉ ČOKOLÁDY:

200 gbílé čokolády
100 g malin

POSTUP:

Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr, droždí, sůl a vše promíchejte. Přidejte na kostičky nakrájené máslo pokojové teploty a rukama těsto zpracujte do drobenky. V menší misce ručně vyšlehejte vejce, přidejte mléko a vanilkový extrakt. Přidejte do suché směsi a vypracujte měkké, mírně lepivé těsto.

Těsto přendejte na linku, potřete olejem a vložte do olejem vymazané mísy. Přikryjte fólií a nechte zhruba 1 hodinu kynout. Po vykynutí těsto přendejte na pomoučněnou pracovní desku a rukama lehce zapracujte, čímž ho zbavíte vzduchových bublin. Vytvarujte bochánek a vložte opět do mísy. Nechte dalších 45 minut kynout.

Bochánek opět vyklopte na pracovní plochu a rozválejte do výšky maximálně 1 cm. Do těsta vykrájejte požadované tvary (ideálně větší kolečko a do jeho středu menší kolečko) a přendejte na pomoučený plech. Vykrojené tvary přetáhněte olejem potřenou potravinářskou fólií a nechte nakynout tak, aby zdvojnásobily objem.

V hrnci si roztopte olej, který nesmí být ani studený ani příliš horký. Proveďte test na malém kousku těsta. Následně do hrnce vložte připravené donuty a smažte tak dlouho, dokud nejsou krásně zlatavé. Poté je přendejte na plech a kuchyňskými utěrkami vysajte přebytečný olej.

Nakonec donuty z jedné strany namáčejte do připravené polevy a ozdobte HARIBO Goldbären.

Poleva z bílé čokolády:

Bílou čokoládu rozpusťte v rendlíku a důkladně vmíchejte kokosový olej.

Malinová poleva:

Maliny metličkou rozmixujte, ohřejte na dostatečnou teplotu a přidejte do rendlíku s bílou čokoládou. Počkejte minutu a celou směs promíchejte.

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.