INGREDIENCE
350 g Dýně muškátová
165 g Cibule
250 g Zakysaná smetana
25 g Chia semínka
1 l Zeleninový vývar
10 ml Olej slunečnicový
Sůl a pepř dle chuti
Počet porcí: 4
Časová náročnost: 25 min
Postup:
Čerstvou muškátovou dýni oloupeme a nakrájíme na malé kostky, orestujeme na slunečnicovém oleji s cibulkou, zalejeme zeleninovým vývarem a povaříme asi 15 minut na mírném ohni až do změknutí. Dochutíme vývarem a přidáme zakysanou smetanu s nabobtnanými semínky chia, vmícháme, krátce povaříme a podáváme. Polévku lze ještě dle libosti rozmixovat do hladka. Pro výraznější chuť můžete přidat do základu chilli papričku.
AUTOR TEXTU: Menugold.cz
AUTOR FOTOGRAFIÍ: Menugold.cz