1 ks, forma o objemu 1,5 litrů
Čas na přípravu 1 hodina
Korpus:
4 vejce
200 g cukr krupice
170 g špaldová hladká mouka
100 g rozpuštěná hořká čokoláda
80 g rozpuštěné máslo
80 g podmáslí
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky prášku do pečiva
Náplň:
200g jahody
50 g cukr krupice
14 g želatina
150 g růžové vín
250 g tvaroh
250 g šlehačka 33%
Na dokončení:
200 g čerstvé jahody
sušené plátky růže
30 g cukr moučka

POSTUP:
Na korpus vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny, vmícháme čokoládu a poté rychle zbylé ingredience tak, abychom neztratili objem. Nalejeme na plech s papírem a rozetřeme. Pečeme při 170 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout.
Na náplň namočíme želatinu do Crémantu, po nabobtnání ji rozpustíme na mírném ohni. Nevaříme. Jahody nakrájíme na čtvrtky. Tvaroh, smetanu a cukr ušleháme dopevna, vmícháme vlažnou směs s želatinou. Dvě lžíce krému si odložíme do lednice na později. Nakonec do krému vmícháme jahody. Kupolovitou formu vyložíme fólií, a poté z plátu vyřízneme kruh podle jejího dna. Zbylým plátem vyložíme vnitřek formy. Polovinu smetanového krému namažeme Dovnitř formy, Přiložíme kousky zbylého korpusu, a zbytek Smetanového krému. Zarovnáme a přiklopíme vyříznutým plátem. Necháme v lednici ztuhnout. Vyklopíme z formy, sundáme fólii a celý povrch pomažeme doloženým krémem, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme čerstvými jahodami a růží.
TIP na luxusní Crémant
Crémant Pinot Noir – Pinot Meunier 2016 rosé sekt, extra brut, Vinselekt Michlovský
Marsalekjosef.com
Instagram: Marsalekjosef82