Jídlo a pití

CITRONOVÁ BABETA

Čas: 1 hodina

Čas: 1 hodina

Suroviny

4 vejce

200 g moučkového cukru

1 balíček vanilkového cukru

150 g hladké rýžové mouky Pernerka

1 balíček vanilkového pudinkového prášku

150 ml oleje

citronová kůra z jednoho citronu

šťáva ze dvou citronů

máslo a hrubá mouka na vysypání formy

Postup:

Nejprve si rozdělíme všechna vejce na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přisypeme 200 g moučkového cukru a dobře vyšleháme. Přidáme 150 ml oleje a opět prošleháme. Přidáme kůru nastrouhanou z chemicky neošetřeného citronu, balíček vanilkového cukru, balíček vanilkového pudinkového prášku, šťávu ze dvou menších citronů (cca 25 ml), rýžovou mouku a promícháme. Pak ještě zapracujeme tuhý sníh. 

Hotové těsto vylijeme do dvou forem o průměru 18 a 23 cm vymazaných máslem a vysypaných hrubou moukou a uhladíme ho. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 25-30 minut.

Vychladlé babety nazdobíme moučkovým cukrem pomocí zdobící šablony.

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..