Články

Kapka naděje: Starým mobilem k záchraně života

Pomozte spolu s nadačním fondem Kapka naděje zachraňovat dětské životy. Nebude vás to vůbec nic stát, ale za to bude mít váš čin obrovský efekt. „Stačí vzít svůj starý, nefunkční mobilní telefon a vhodit jej do 17. června do vybraných sběrných boxů a tím podpořit zakoupení bifázického defibrilátoru, přístroje, který může zachránit stovky životů,“ vysvětluje jednoduchý princip podpory Vendula Svobodová, prezidentka nadace.

Akce, která probíhá ve spolupráci s neziskovou organizací ASEKOL a s podporou společností Samsung a Shell, má za úkol jednoduchým způsobem získat finance na vybavení další nemocnice. „Každý odevzdaný mobilní telefon lze totiž zrecyklovat a znovu využít až 80 % všech jeho materiálů. Tím, že pro vás nepotřebný přístroj vyhodíte do našich sběrných boxů, přispějete na nákup defibrilátoru,“ říká Vendula Svobodová. Podpora projektu tak už nemůže být jednodušší.

Sběrné boxy jsou rozmístěné po celé České republice, a to na čerpacích stanicích Shell a ve vybraných značkových prodejnách a servisních střediscích Samsung. „Aby mohl přispět opravdu každý, sahají sběrná místa od Chebu až po Český Těšín,“ upozorňuje Svobodová s tím, že kompletní přehled sběrných míst je k dispozici na internetové stránce benefičního koncertu Znovuzrození – www.znovuzrozeni.cz.

Lidé svými nevyužívanými mobilními telefony přispějí konkrétně na bifázický defibrilátor Bexen Cardio Reanibex 800. „Jeho elektrický výboj je schopný obnovit správnou činnost srdce a právě tento přístroj je ideální pro použití ve všech oblastech dětské zdravotní péče i s nejvyššími nároky,“ uzavírá prezidentka Kapky naděje.

 

Nadační fond Kapka naděje byl založen s cílem trvale a kontinuálně podporovat Kliniku dětské hematologie a onkologie Fakultní nemocnice Motol v následujících oblastech: Pomoc při zlepšení diagnostických postupů a léčebných metod, pomoc v oblasti psychosociální péče, pomoc při financování výstavy a přístrojového vybavení nové transplantační jednotky a podpora vědeckých aktivit. Od roku 2002 se činnost fondu Kapka naděje rozrostla i do regionálních nemocnic po celé České republice.

ASEKOL a.s. je nezisková společnost, která od roku 2005 provozuje kolektivní systém zpětného odběru elektrozařízení. Na základě zápisu vedeného u Ministerstva životního prostředí ČR zajišťuje zpětný odběr elektrozařízení ve všech oblastech, např. výpočetní, telekomunikační a kancelářské techniky, spotřební elektroniky, nástrojů, hraček a vybavení pro volný čas a sport, přístroje pro monitorování a kontrolu a výdejní automaty (skupiny 1 – 10). ASEKOL má uzavřeny smlouvy o zřízení míst zpětného odběru s více než 4250 městy a obcemi a 2600 opravnami a prodejnami elektro. Další tisíce sběrných míst vznikly díky vývoji a instalaci různých druhů kontejnerů na drobná elektrozařízení. Provozováním více než 15 000 sběrných míst zajišťuje společnost nejhustší sběrnou síť vysloužilých elektrozařízení ze všech kolektivních systému v ČR i v Evropě. V roce 2014 vybral ASEKOL od každého občana ČR průměrně 1,62 kg elektroodpadu.

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..