Hračky

Hračky z Kidtown.cz rozvíjí miminka, školáky i děti se speciálními potřebami

V hračkářství Kidtown.cz sice nenajdete supermana ani barbie, zato tu objevíte originální hračky, se kterými se děti skvěle zabaví a zároveň je posunou v jejich vývoji. Obchod myslí na všechny od miminek až po puberťáky a také na děti se speciálními potřebami, například ADHD nebo poruchou autistického spektra. Hračky pro rozvoj dítěte, které probouzí fantazii a kreativitu, koupíte ve dvou kamenných prodejnách v Praze a na e-shopu Kidtown.cz.

„Věřím, že už pro několikaměsíční miminka mají smysl hračky, které je posouvají ve vývoji. Všechny produkty v hračkářství Kidtown.cz mají nějaký přesah, ať do logopedie, motoriky, dětské psychologie či dalších oblastí, které dítě v dané chvíli potřebuje rozvíjet,” říká Jana Vyhlídalová. Ta obchod Kidtown.cz založila, když byla na mateřské dovolené se synem Adamem. Chtěla vytvořit projekt, kde by syn byl přirozenou součástí každodenního dění, a na něm také hračky poctivě testovala. Sama hračky jezdí vybírat na světové veletrhy a některé i vyvíjí.

Pro miminka

Zrak je po narození nejméně rozvinutým smyslem a jeho správná stimulace je v začátku života zásadní. Mnoho průzkumů dokázalo, že novorozenci nejlépe vidí to, kde jsou velké kontrasty a výrazné tvary. Kidtown.cz proto vyvinul kolekci černobílých knížek a hraček. „Když si s miminkem hrajete nebo s ním mluvíte, co nejvíce se přibližte a hračky i knížky ukazujte z malé vzdálenosti,” doporučuje Jana Vyhlídalová. Zhruba od 4. až 5. měsíce můžete přidat knížku s červenou barvou, od 8. měsíce pak knížku kontrastů s více barvami.

Černobíle pro nejmenší, na Kidtown.cz od 139 Kč

Pro předškoláky

„Osobně mám nejradši hračky, které jsou trvanlivé. Aby vydržely na několik let na různá stádia života dítěte. Typickým příkladem jsou Sensory Blocks, což jsou smyslové kostky využitelné pro děti od 18 měsíců až po předškoláky,“ vysvětluje zakladatelka Kidtown.cz. Kostky jsou ve 4 základních tvarech, ve 4 barvách a obsahují 4 náplně – písek, kuličky, vodu a akrylovou destičku. Díky různým náplním vydávají každá jiný zvuk a mají různou váhu. Děti si tak procvičí základní smysly – zrak, sluch, hmat, poznávají barvy a pozorují, jak se jednotlivé náplně chovají.

Sada s velkým S – Sensory Blocks + Mirror Blocks set 16 ks, na Kidtown.cz: 1 999 Kč

Magnetická stavebnice Magna Tiles obsahuje geometrické tvary, z nichž jednoduše postavíte úžasné 3D stavby od garáže po vesmírnou loď nebo zámek pro princeznu. Dětem už od 3 let pomáhá pochopit základy matematiky a fyziky, třeba že se čtverec skládá ze dvou pravoúhlých trojúhelníků, nebo jak kombinovat čtverce a rovnostranné trojúhelníky, aby vznikl fotbalový míč. Stavebnice navíc rozvíjí kreativitu, představivost a prostorové vnímání.

Magna Tiles 48 Clear – průhledná, na Kidtown.cz: 2 499 Kč

Pro školáky i náctileté

StarCube je vlastně takový první hlavolam. Skládá se ze dvou kostek, které mají děti za úkol rozložit nebo naopak spojit v jeden kus. A není to úplně jednoduché, jak se může zdát. Kostka má totiž několik poloh a ne v každé z nich je to možné. „Kostky s motivy vesmíru nebo zvířat se líbí klukům i holkám, ale také dospělým. Perfektní je pro děti, které jsou neklidné a často neví, co s rukama, když zrovna nemají po ruce telefon,” doporučuje Jana Vyhlídalová.

Starcube Cosmos, na Kidtown.cz: 399 Kč

Pro děti se specifickými potřebami

„Autistům bych dala do ruky míč Constellation ball, obsahuje tisíce malých korálků a je ideální pro jemný úchop. Vlastně slouží i jako „komunikátor” mezi dítětem a jeho okolím. Děti s ADHD by mohly bavit senzorické přelévací válce,” představuje Jana Vyhlídalová některé pomůcky ze sortimentu určeného pro děti se speciálními potřebami, na které se Kidtown.cz také zaměřuje.

Přesýpací míč – Constellation ball, na Kidtown.cz: 459 Kč

Smyslové duhové kaskády, na Kidtown.cz: 929 Kč

S výběrem vhodných rozvojových hraček pro vaše děti vám ochotně poradí v kamenných prodejnách v pražské Bubenči a na Vinohradech. Nakupovat můžete také v e-shopu na Kidtown.cz.

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..