Časová náročnost: 30 minut
Suroviny:
500 g bio hladké špaldové Pernerky
340 g změklého másla
170 g moučkového cukru
2 žloutky
najemno nastrouhaná kůra z 1 bio citronu

Postup:
Na vál si prosejeme mouku a moučkový cukr. Přidáme změklé máslo, žloutky a kůru z citronu. Rukama začneme zpracovávat, dokud nevytvoříme hladké těsto. Těsto musí mít hladkou konzistenci a nesmí se lepit k válu. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 1 hodinu lépe však přes noc.
Vyndáme těsto z lednice. Rozehřejeme si troubu na 160°C.
Vál si posypeme lehce moukou a těsto vyválíme na plát cca 2-3mm silný. Vykrajujeme libovolné tvary a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 7-8 min.
Po vychladnutí slepujeme marmeládou. Doporučujeme použít kyselejší marmelády.
TIP – Bio hladká špaldová Pernerka
Vyzkoušejte linecké letos ve zdravější variantě. Na cukroví s tuzemskou špaldovou moukou Pernerka v bio kvalitě si pochutná celá rodina. Díky unikátní mlecí technologii mlýnu Perner je špaldová mouka umleta na hladko při zachování vynikajících pečících vlastností a bez poškození škrobového zrna.
Cena: 39 Kč