Jídlo a pití

Přepuštěné máslo Ghí

Přepuštěním másla z kravského mléka vzniká dnes velmi populární tuk ghí. Vyrábí se dlouhým a pomalým vařením, během kterého se odpaří mléčná bílkovina a vznikne čistý tuk s výraznou máslovou chutí i vůní. Používat ho můžete jako plnohodnotnou alternativu jiných tuků – na vaření, dušení, pečení i smažení. Perfektně poslouží, když ho přidáte do omáček za účelem zjemnění jejich chuti. Mezi výhody patří vyšší teplota, při které se ghí oproti běžnému máslu začne přepalovat. Jeho používáním tak snižujete riziko nezdravého přepalování pokrmů. Ghí od iPlody, které koupíte na Dortisimo.cz, pochází z českého másla.   

Cena za 400 g je 193 Kč

Dostupné na www.dortisimo.cz

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.