Jídlo a pití

ČOKOLÁDOVÉ ZUCOTTO S ROSÉ VÍNEM A JAHODAMI

1 ks, forma o objemu 1,5 litrů

Čas na přípravu 1 hodina 

Korpus:

4 vejce

200 g cukr krupice 

170 g špaldová hladká mouka

100 g rozpuštěná hořká čokoláda 

80 g rozpuštěné máslo

80 g podmáslí 

1/2 lžičky skořice 

1/2 lžičky prášku do pečiva 

Náplň:

200g jahody

50 g cukr krupice

14 g želatina

150 g růžové vín

250 g tvaroh

250 g šlehačka 33%

Na dokončení:

200 g čerstvé jahody 

sušené plátky růže 

30 g cukr moučka 

POSTUP:

Na korpus vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny, vmícháme čokoládu a poté rychle zbylé ingredience tak, abychom neztratili objem. Nalejeme na plech s papírem a rozetřeme. Pečeme při 170 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout. 

Na náplň namočíme želatinu do Crémantu, po nabobtnání ji rozpustíme na mírném ohni. Nevaříme. Jahody nakrájíme na čtvrtky. Tvaroh, smetanu a cukr ušleháme dopevna, vmícháme vlažnou směs s želatinou. Dvě lžíce krému si odložíme do lednice na později. Nakonec do krému vmícháme jahody. Kupolovitou formu vyložíme fólií, a poté z plátu vyřízneme kruh podle jejího dna. Zbylým plátem vyložíme vnitřek formy. Polovinu smetanového krému namažeme Dovnitř formy, Přiložíme kousky zbylého korpusu, a zbytek Smetanového krému. Zarovnáme a přiklopíme vyříznutým plátem. Necháme v lednici ztuhnout. Vyklopíme z formy, sundáme fólii a celý povrch pomažeme doloženým krémem, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme čerstvými jahodami a růží. 

TIP na luxusní Crémant

Crémant Pinot Noir – Pinot Meunier 2016 rosé sekt, extra brut, Vinselekt Michlovský

Marsalekjosef.com

Instagram: Marsalekjosef82

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.