Jídlo a pití

Jahodovo-čokoládové cheesecakeové Pedro dortíčky

Pokud mezi vaše oblíbence patří cheesecake, tento dezert si zamilujete! Jeho příprava zabere sotva 10 minut a zvládne ho i ten největší kuchařský amatér. Kombinace kakaových sušenek, krémového žervé s vanilkou a jahodami vás naprosto uchvátí.

 

Budete potřebovat:

250 g smetanového sýra typu žervé

¼ hrnku práškového cukru

1 vanilkový lusk

19 ks kulatých kakaových sušenek

150 g rozpuštěné kvalitní hořké čokolády (podle chuti)

8 malých rozpůlených jahod

Na ozdobu nesmí chybět 1 balení bonbonů Pedro Medvědi na jahodách.

 

Postup je jednoduchý:

Krok 1:

Elektrickým mixérem rozšlehejte žervé, cukr a semínka z rozříznutého vanilkového lusku. Mixujte asi jednu minutu, dokud se vše zcela nepropojí.

Krok 2:

Krémem naplňte sáček na polevu (postačí i obyčejný pytlík). Ustřihněte jeden konec sáčku a krémem ozdobte 16 kakaových sušenek. Zbylé sušenky důkladně rozdrťte.

Krok 3:

Na krém zlehka nakapejte rozpuštěnou čokoládu (nemusí být), posypejte rozdrcenými sušenkami a ozdobte jahodovými bonbonky Pedro. Nakonec položte na každý dortíček rozpůlenou jahodu a můžete servírovat.

Dobrou chuť!

Množství je určeno pro 8 osob, příprava dezertu zabere zhruba 10 minut.

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.