Jídlo a pití

Mrkvový dort s medvídky Pedro Tutti Frutti

Mrkvový dort je už dnes klasika, která se těší velké oblibě v Evropě i za oceánem. Receptů na tento skvělý dezert je celá řada. Jedním z nejzajímavějších je vláčný dort s tříbarevným krémem ozdobený roztomilými medvídky, kterým zaručeně rozveselíte celou rodinu. Na výrobu této pestrobarevné dobroty budete potřebovat sedm mrkví, které v těstu vytvoří zajímavou strukturu a současně zajistí jeho vláčnost.

Na těsto budete potřebovat:
3 vejce
180 g třtinového cukru
1 lžičku javorového sirupu
240 g polohrubé mouky
1,5 zarovnané lžičky kypřící sody
1,5 zarovnané lžičky prášku do pečiva
1 vrchovatou lžičku skořice
200 ml oleje
7 nahrubo nastrouhaných mrkví
špetku soli

Na krém budete potřebovat:

600 g termizovaného smetanového sýru typu lučina
120 g změklého másla
160 g moučkového cukru (nebo podle chuti)
1 lžičku javorového sirupu
trochu citronové šťávy
3 různé potravinářské barvy

A na ozdobu nesmí chybět 2 balení Pedro Tutti Frutti medvídků.

Postup je jednoduchý:

Vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku, sodu, kypřící prášek, sůl a skořici) a přidejte k vaječné směsi. Pak postupně zašlehejte i olej a nakonec vmíchejte mrkev. Těsto nalijte do vymazané dortové formy a pečte přibližně hodinu na 180°C.

Mezitím vyšlehejte dohladka změklé máslo s cukrem, sirupem a lučinou. Citronovou šťávou dolaďte chuť. Krém rozdělte do čtyř misek v poměru 2:1:1:1. Misku s dvojnásobně větším množstvím krému dejte stranou a použijte k potření vrchní části dortu a boků. Zbylý krém v jednotlivých miskách postupně obarvěte třemi různými potravinářskými barvami.

Vychladlý korpus třikrát podélně rozřízněte. Jednotlivá patra namažte barevnými krémy, a poté celý dort potřete ze všech stran neobarveným krémem. Ozdobte medvídky Pedro Tutti Frutti podle své fantazie a nechte vychladit v lednici.

Množství je určeno pro dortovou formu o průměru 18 cm.

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.