Jídlo a pití

Znáte Bulgur?

Bulgur se získává z tvrdých odrůd pšenice, kdy se jejich zrna namáčí, uvaří a po vysušení podrtí na menší kousky. Následná příprava v kuchyni je pak velice snadná, stačí vařit 12 minut, či nechat zrna nabobtnat ve studené nebo horké vodě. Obsahuje vitamín A, B1, 2, 3 a 6, minerální látky – fosfor, železo, hořčíku, mangan a stopové prvky, které chrání buňky před útokem volných radikálů. Má minimum tuku. Blahodárně působí na naše střeva, snižuje cholesterol v krvi, pomáhá snižovat hladinu krevního cukru a předcházet tak cukrovce. Bulgur se hodí do nejrůznějších rizot (místo rýže), je možné jej využít do nádivek, jako zavářku do polévky, pro přípravu salátů a kaší.

bulgur_500g

Hodnoty ve 100 g výrobku: 1503 kJ/359 kcal

Obsah bílkovin ve 100 g výrobku: 10.8 g

Obsah sacharidů ve 100 g výrobku: 76.7 g

Z toho cukry: 0 g

Obsah tuků ve 100 g výrobku 2.3 g

Z toho nasycených mastných kyselin: 0.3 g

 

Zakoupíte ve všech supermarketech

Doporučená cena: 27,90 Kč

www.menugold.cz

www.lafood.cz

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..