Je tady období zahradních slavností, setkávání s přáteli a také doba pořádných grilovaček. Co ale nabídnout za pohoštění mezi masovými slavnostmi? Vyzkoušejte jednoduché a lehké recepty RACIO na slané i sladké chuťovky, které potěší vaše chuťové pohárky.
Játrová paštika s Chlebíčky multigrain
Na 4 porce potřebujeme 8 plátků RACIO Chlebíčků multigrain, 400 gramů kuřecích jater, 250 mililitrů smetany ke šlehání, 3 středně velké cibule, 4 lžíce rostlinného oleje, 50 mililitrů brandy, sůl, čerstvě namletý pepř, hrst listů polníčku a 150 gramů zavařovaných perlových cibulek.
Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme najemno nakrájená kuřecí játra a společně dusíme doměkka. Osolíme a okořeníme, podlijeme brandy, které necháme odpařit. Až směs vychladne, najemno pomeleme nebo rozmixujeme a smícáme s vyšlehanou smetanou. Paštiku natírýme na chlebíčky multigrain, zdobíme polníčkem a perlovou cibulkou.
Knäck burger s modrým sýrem
Na 4 porce potřebujeme ½ balení Knäckebrotu multigrain, 1 balení sýru s modrou plísní (Roquefort, Niva), 200 gramů pomazánkového másla, 1 balení sýru brie (Hermelín, Bavaria blu), 1 hrst lístků rukoly a 1 hrst vlašských oříšků.
Nejprve na struhadle nastrouháme modrý sýr najemno a vyšleháme ho s pomazánkovým máslem. Vznikne pomazánka, kterou ukládáme mezi chlebíčky RACIO Knäckebrot multigrain, zdobíme kousky sýru typu brie, rukolou a vlašskými oříšky.
Jahodová pěna s kukuřičnými chlebíčky
Na 4 porce potřebujeme jedno balení RACIO polomáčené jogurtové, 400 gramů čerstvých jahod, 250 ml smetany ke šlehání, 4 lžíce zakysané smetany, hořká čokoláda.
Třetinu jahod rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a směs smícháme se zakysanou smetanou. Vyšleháme smetanu ke šlehání a do ní vmícháme jahodovou směs. Vznikne lehká pěna, kterou rozdělíme do misek a do ní nalámeme kousky polomáčených RACIO. Těmi pak pěnu vyjídáme. Nakonec přidáme zbylé čerstvé jahody a můžeme dozdobit rozpuštěnou hořkou čokoládou.