Jídlo a pití

3 TIPY, JAK VYJÁDŘIT LÁSKU SÝREM A VÍNEM

Pro sladké svádění zvolte rychlé sýrové dezerty. Stačí vybrat správné sýry, doplňky v podobě povidel či čatní a spárovat je s vhodným vínem.

Vyzkoušejte třeba tyto konkrétní tipy:

Sýrový dezert č. 1:

Švestková povidla a blanšírované mandle.
Červené víno, ideálně ovocná Rioja Crianza 2012, Bodegas Escudero, či plné italské víno Micina Nero d´Avola 2013, Zabú nebo můžete podávat s kvalitním portským.
Král Sýrů Nebeský, který díky tvarohovému jádru příjemně vyváží sladkost povidel.  

Sýrový dezert č. 2:

Cibulové čatní a lískový oříšek.
Král Sýrů Hermadur, či hodně vyzrálé brie.
Polosladký Tramín z Alsaska nebo moravská Pálava.

Darujte sýrové srdce

Darujte sýrové srdce z Normandie: Fromage Coeur de Neufchatel. První zmínka o sýru ve tvaru srdce se objevila už v roce 1035 a s oblibou si na něm pochutnávali Pařížané nejen na Valentýna. Pro srdce ale nemusíte jezdit až do Francie – stačí, když si koupíte vykrajovátko ve tvaru srdce. Pro velmi jemnou smetanovou chuť je ideální Král Sýrů Krémový. Zkuste tyto kombinace:

Zamilovaný sýr č. 1:

Sušené brusinky a piniové oříšky nebo mandle
Do srdce tvarovaný Král Sýrů Krémový
Chardonnay na barrique sudu z Francie, například Chardonnay Bourgogne les Dressoles 2013, André Goichot.

Zamilovaný sýr č. 2:

Sušené brusinky a piniové oříšky nebo mandle.
Srdce z Normandie: Coeur Neufchatel.
Cabernet Sauvignon 2014, La Villette.
Bublinkové sýrové svádění

Oblíbeným pomocníkem navození zamilované atmosféry jsou smyslné bublinky. Pokud je zkombinujete s čerstvými fíky nebo fíkovou marmeládou a Králem Sýrů Krémovým, nebude se partner nebo partnerka stačit divit.

Sýrové svádění č. 1:

Polosuché Prosecco Serrai Extra dry DOCG superiore, La Tordera.
Král Sýrů Krémový
Čerstvé fíky nebo fíková marmeláda.

Sýrové svádění č. 2:

Polosladké Moscato di Asti.
Parmigiano reggiano.
Sladká balsamiková redukce a sušená jahoda.

srdce_Valentyn

Zamilovaný večer pro vás nachystal Vladimír Vaněk, head sommelier, www.ocenenavina.cz

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..