Akce

Stezka korunami stromů Lipno otevřena celou zimu

Skiareál Lipno je jednoznačně nejpříjemnější středisko zaměřené na rodiny nejen v jižních Čechách, ale i v celé ČR. Doslova na jednom místě nabízí celou řadu aktivit, které neodmyslitelně patří k zimním radovánkám. Skiareál Lipno letos investoval přes 45 miliónů korun do nových technologií nebo bezpečnosti. „Letošní zima se bude odehrávat ve znamení mnohem větší zábavy na sněhu,“ prozrazuje Petr Dušek, ředitel skiareálu. Zprovozněna bude nová 1200 metrů dlouhá skicrossová trať, která je postavena tak, aby si ji do sytosti užily zejména děti. „Rozšiřujeme i Snowpark, který nabídne novu část, tzv. Funpark s mírnějšími skoky i překážkami. Opět zaměřeno na děti,“ upřesňuje Dušek.  Dominanta celého skiareálu, Stezka korunami stromů, je otevřena i v průběhu zimního období. Navštívit ji mohou nejen lyžaři, je ideálním cílem i pro nelyžující doprovod. „Stezku korunami stromů celou zimu pravidelně uklízíme a zajišťujeme tak naprostou bezpečnost po celé její délce,“ prohlásil Filip Pekárek, ředitel Stezky, který upozorňuje na výhodnost Lipno.card. S tou lze získat během zimní sezóny mnoho výhod, včetně dopravy zdarma Stezkabusem z centrálního parkoviště. Pro ty, kteří chtějí poznat Stezku během celodenního lyžování, je připravena úschovna lyží a půjčovna trekingové obuvi, a to hned vedle horní stanice lanové dráhy. S Lipno.card také zdarma. Vánoce se na Stezce slaví 25. prosince od 12 do 14 hodin. Novoroční předsevzetí můžete stvrdit během tradičního výstupu 1. ledna 2018. 

 

Tip: Vánoční nadílka – Pojďte se protáhnout a vyrazit na čerstvý vzduch. „Vezměte s sebou babičku a dědu, kamarády a známé a přijďte na Boží hod, tj. v pondělí 25. prosince 2017 na Stezku korunami stromů Lipno. Je to ideální místo pro společný vánoční výlet. Od 12 do 14 hodin jsme pro vás připravili andělskou vánoční nadílku přímo na Stezce,“ láká Filip Pekárek, ředitel Stezky korunami stromů. A vystoupat na ni zvládne opravdu každý. Stezka je otevřena v zimním období od 10 do 16 hodin. „Zavřeno máme pouze na Štědrý den. Je to jediný den v roce, kdy je Stezka uzavřena veřejnosti,“ říká Filip Pekárek, ředitel Stezky korunami stromů Lipno.

První krůčky na lyžích mohou rodiče se svými dětmi zažít ve Foxparku, který je pro všechny návštěvníky zcela zdarma. Lyžařská škola Skischool Lipno nabízí lekce pro děti od tří let. Kromě klasického lyžování mohou děti vyzkoušet i freestyle nebo snowboard. Na lipenských sjezdovkách si užijí jak děti, tak rodiče. Nicméně i při nepřízni počasí je Lipno připraveno na aktivní dovolenou. Využít lze například Aquaworld nebo velmi oblíbené Hopsárium. Lipno samozřejmě nabízí i zapůjčení sportovního vybavení. „Návštěvníci si mohou vypůjčit veškeré sportovní vybavení v půjčovnách INTERSPORT Rent,“ připomíná Vojen Smíšek, tiskový mluvčí areálu.

Tip 2: Novoroční výstup – říká se, že jak na Nový rok, tak po celý rok. Tradiční akce, která se bude konat již pošesté. Protáhněte po silvestrovském veselí těla a vydejte se na Stezku korunami stromů. Pro všechny návštěvníky bude přichystán nealkoholický novoroční punč. Hudební produkci zajistí charismatická kapela Šouflšou, která hraje trefné, zábavné a živé písničky.  Děti rozesměje lišák Fox. Každý účastník novoročního výstupu obdrží účastnický list a zároveň skvělý pocit, že udělal něco málo pro svoji kondici. Nezůstávejte doma, raději přijeďte za námi na Lipno. Těšíme se na vás a tentokrát zkuste výstup již z centrálního parkoviště v Lipně nad Vltavou.

O Stezce korunami stromů Lipno

Celá Stezka korunami stromů je bezbariérová, a tudíž vhodná jak pro handicapované, tak i rodiny s malými dětmi ještě v kočárku. Z vrcholu 40metrové vyhlídkové věže je nepřekonatelný rozhled nejen po Lipně, ale i Šumavě. Za dobré viditelnosti není problém zahlédnout i Alpy. Ti větší se na trase zabaví a vyzkouší svoji odvahu na adrenalinových zastávkách.  Zvídavější návštěvníci ocení naopak vzdělávací tabule, ze kterých lze čerpat vědomosti nejen o hospodářském využití lesa. Celá stezka měří 675 m a návštěvníkům kromě nádherných výhledů a možnosti poznat život v korunách stromů nabízí i jeden z nejdelších suchých tobogánů v ČR.

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..