Jídlo a pití

Vaříme dětem

Jídlo a pití

S létem jsou spojené lehké nápoje a koktejly – čas smothies

Recepty na letní smoothies: Smoothie jsou výborné hlavně v letních dnech. Nejen, že jsou vydatné, také vás příjemně osvěží a zasytí na delší dobu. K přípravě smoothie můžete využít většinu ovoce a zeleniny. Nicméně abyste se špatnou kombinací nepřipravili o zdraví prospěšné látky, radím vám pohledat osvědčené recepty. Pár z nich jsme za vás vybrali.   […]

0 Shares
Jídlo a pití

Zaměřeno na čočku

„Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všechny luštěniny jsou přirozeně bezlepkové a rozhodně stojí za naši pozornost.“ Vysvětluje Milan Merva, specialista na zdravý životní styl značky Menu Gold a osobní trenér. Jak je na tom čočka, jaké jsou její druhy a co přináší našemu tělu? […]

0 Shares
Jídlo a pití

Jak povznést sýr na zážitek?

Povzneste sýr na zážitek s neobvyklými kombinacemi Krále Sýrů. Vladislav Stuparič, kapitán Juniorského národního týmu kuchařů a cukrářů ČR, zabrousil až do molekulární kuchyně a vytvořil perfektní chuťové zážitky, které můžete ochutnat v květnu a červnu na Prague Food Festivalu  nebo na Bosch Fresh Festivalu. Pokud se na festivaly nedostanete, vyzkoušejte si zjednodušenou verzi […]

0 Shares
Jídlo a pití

Ovocný salát s chia semínky

Porce: 4 Doba přípravy: 8 min Suroviny: 300 g ovoce 120 g müsli 500 g jogurtu 5 g chia 60 g borůvek 10 g vlašských ořechů 4 lístky máty Postup: Chia semínka necháme nabobtnat v jogurtu asi 5 minut. Připravíme si mix ovoce, nejlépe sezónní, nebo které máme rádi. Výborné jsou borůvky, jahody, […]

0 Shares
Jídlo a pití

Toast multigrain: Křupavé pečivo vždy po ruce

Praktické pečivo, které můžete mít neustále v zásobě a vychutnat si kdykoli jeho křupavost? Ano, prosím! Přesně takové jsou Toasty multigrain – vždy čerstvé a plné chutných semínek – lněných, slunečnicových a sezamových. Vyzkoušejte je například s rajčátky, mozzarellou a kapkou olivového oleje nebo si rovnou připravte Toasty s uzeným pstruhem podle jednoduchého receptu. Semínka obsažená […]

0 Shares
Jídlo a pití

Velikonoční klasika v novém lehkém kabátku

Chcete letos vyzkoušet nové velikonoční pohoštění, ale máte rádi tradiční zvyky a recepty? Vyzkoušejte některý z jarních tipů společnosti RACIO, která si připravila recepty ke slavnostní tabuli. Zvolíte jarní omeletou nebo třeba velikonoční nádivku s hlívou ústřičnou? BIO omeleta se slaninou 2 ks BIO Špaldových chlebíčků 3 domácí vajíčka 1 lžíce BIO sladké smetany 1 […]

0 Shares
Jídlo a pití

Poctivá kukuřičná polévka a netradiční úprava uzeného pstruha

Kukuřičný krém a zapékaný uzený pstruh s toasty – perfektní kombinace, která zasytí a zahřeje, a to zcela bez výčitek! Připravte si lehký oběd nebo večeři s pomocí těchto jednoduchých receptů. Kukuřičný krém 4 porce 9 plátků Cornies kukuřičné s mořskou solí 250 ml smetany ke šlehání ½ litru zeleninového vývaru ½ litru mléka 1 […]

0 Shares
Jídlo a pití

Čarujeme s rýží: víte, jaké druhy rýže jsou vhodné na rizoto či jako příloha?

Rýže je jednou z nejrozšířenějších plodin světa, která tvoří základ jídelníčku víc než polovinu lidí planety. Jenže není rýže jako rýže. Víte, jaký je rozdíl mezi asijskou a evropskou rýží a jak ji správně uvařit? Věděli jste, že po rozvařené rýži máme znovu rychle hlad? Specialista na zdraví a životní styl značky Menu Gold […]

0 Shares