V Chefparade grilují děti i dospělí, na kurzech i v prodejně

Grilovací sezóna se blíží a ve škole vaření Chefparade dělají vše proto, aby se z celé vaší rodiny stali experti na grilování. Neučí se tu totiž jen dospělí. Kromě běžných kurzů budou pravidelně probíhat i ty pro děti od šesti let. A pokud si jen chcete osahat vybavení před nákupem a ochutnat, jak ze kterého co chutná, můžete si to vyzkoušet na grilovací akci v květnu v prodejně Chefshopu.

Praha 26.5.2014 iDnes vaření Alík foto MAFRA Tomáš Krist

Chefshop na grilu

Oficiální grilovací sezóna sice v Chefparade začíná až v červnu, kdy startují grilovací kurzy, grily se začnou rozehřívat už v květnu. V sobotu 11. 5. dd 11 do 15 hodin totiž v Holešovické tržnici před prodejnou Chefshopu (Hala 36) proběhne speciální grilovací akce. Na místě bude připravovat grilované speciality šéfkuchař Radek Příhonský a vy budete moci ochutnávat a zároveň bude možné prohlédnout a vyzkoušet si grily Lotus (které můžete na Chefshop.cz zakoupit) a Weber (které se používají na kurzech). Vstup je zdarma.

Grilování, pivko, zahrádka – prostě léto v Chefparade

Co by to bylo za školu vaření, kdyby se v ní neučilo i grilování? V Chefparade můžete proto od června do srpna navštívit šťavnaté grilovací kurzy. Kurzy budou probíhat v holešovickém studiu na grilech Weber, a jak název Grilování se Stellou Artois napovídá, grilovat se bude na pivě Stella Artios a během kurzu se jí můžete neomezeně osvěžovat.

Celé menu je koncipované tak, abyste ho mohli kromě dezertu připravit celé na grilu. Vnitřní kuchyň se bude používat na přípravné práce, velká část kurzu ale proběhne venku na zahrádce, takže si užijete letní večer (nebo odpoledne) venku. Začínat se bude domácí italskou foccaciou, pokračováním bude krkovice na pivu se směsí česneku a bylinek barbecue, ze které se plynule přejde na vysoký roštěnec s grilovanou zeleninou a jako dezert se naučíte připravovat ten nejlepší hruškový štrůdl se skořicí a gorgonzolou.

Dětské grilovací kurzy

Nebojte se pustit ke grilu děti. Pod vedením zkušeného kuchaře Vládi Paličky se naučí připravovat třeba grilované kuřecí stehýnko nebo kukuřici. Jako všechny dětské kurzy budou i tyto probíhat vybraná sobotní dopoledne (od 11 do 14 hodin).

Přesné termíny kurzů budou vždy zveřejněné měsíc dopředu v kalendáři kurzů na stránkách Chefparade, stojí 2490 Kč (dospělý) a 1290 Kč (dětské kurzy)  a od června do srpna bude probíhat minimálně jeden grilovací kurz týdně.

Kromě těchto kurzů a akcí se během jara otevře kousek za Prahou Chefparade Statek, kde se budete moci učit grilovat, udit a péct klidně celý víkend díky několikadenním kurzům. O jejich zahájení dá Chefparade vědět hned, jak budou připravené.

Leave a Comment