Category: Jídlo

Češi nerozumí potravinovým etiketám. Jedí umělá barviva i chemické látky

Hlavním kritériem pro nákup potravin je kvalita, ta je zásadní pro 44 procent zákazníků. Přitom složení potravin sleduje jen 18 procent Čechů. Češi se při nákupu potravin stále zajímají o cenu, ta je důležitá pro třetinu z nich.  Poslední průzkumy společnosti KPMG ukazují, že Češi se začínají víc zajímat o […]

Read more ›
Podzimní recepty pro zahřátí

Podzimní recepty pro zahřátí

S přicházejícím sychravým počasím se mění i jídelníček každého z nás. Lehké saláty, které v teplých dnech stačily jako plnohodnotný oběd, jsou zapomenuté a tělo si žádá vydatné teplé jídlo, které nás nejen zahřeje, ale i posílí. Pokud nechcete hned přecházet na hutné omáčky a těžká jídla, vyzkoušejte některý z jednoduchých receptů RACIO. Polévka […]

Read more ›
Zdražování v Česku: roste cena vajec. Pozor na ta z dovozu!

Zdražování v Česku: roste cena vajec. Pozor na ta z dovozu!

V Česku se loni vyprodukovalo přes dvě miliardy vajec, většina ve velkochovech. Ze zahraničí jich do Česka dorazilo dalších 835 milionů. Celková spotřeba v Česku loni činila 2,767 miliardy vajec a podle odhadů letos stoupne na 2,840 miliard. Se zvyšující se spotřebou jde ruku v ruce i růst ceny. Podle Českomoravské drůbežářské unie byla […]

Read more ›