Cizrnové medailonky s jogurtovým dipem

Počet porcí: 4 (1 porce   190g z toho 140g medailonky)

Náročnost: 20 min (+ namáčení cizrny a vaření cizrny)

Veganský recept – pokud nahradíte jogurt například sojovým či jiným jogurtem a vejce rozmixovanými namočenými lněnými semínky

Bezlepkový recept

Vegetariánský recept

Ingredience

200 g Cizrna

20 g Česnek

2 ks Vejce

170 g Olej řepkový

50 g Strouhanka

50 g Sýr Eidam

Sůl dle chuti

Pepř mletý dle chuti

Provensálské koření dle chuti

200g Jogurt bílý

Postup

Namočíme cizrnu přes noc. Druhý den propláchneme, uvaříme do měkka a zchladíme. Cizrnu rozmixujeme a vymícháme s vejci, strouhankou, sýrem, česnekem, olejem, solí a kořením. Vytvoříme 4 ks placiček na porci, které osmažíme na pánvi potřené olejem. Bílý jogurt smícháme s nastrouhaným česnekem, přidáme sůl, provensálské bylinky či libovolné bylinky ze zahrádky. Jogurt je dobré nechat alespoň 30 minut odpočinout, aby se v něm pěkně rozležel česnek. A máme hotovo. Cizrnové medailonky podáváme přelité jogurtovým dipem a s čerstvou zeleninou.

EXTRA TIP: Pokud máte rádi veganské recepty, nevylívejte vývar z cizrny do umyvadla, ale využijte jej na vyšlehání sněhu, který nahradí vaječné bílky. Vývar z cizrny zredukujte asi na 1/3.Z vytvořeného sněhu můžete vyrobit pusinky či jiný vám známý recept.

TIP – CIZRNA MENU GOLD

Obsah: 500 g

Cena: 32,90 Kč

Dostupné ve většině supermarketech

www.menugold.cz

Leave a Comment